Férfi vízilabda Bajnokok Ligája – Főtáblás rajt OSC-Szolnok mérkőzéssel

Budapest – Magyar rangadó, az OSC és a Szolnok összecsapása is szerepel az első forduló programjában a férfi vízilabda Bajnokok Ligája főtábláján.

A hazai szövetség honlapján közzétett menetrend szerint a két csoportra osztott mezőny április 26-án záruló körmérkőzéses szakasza november 30-án startol, amikor is az OSC az A jelű hatosban otthonában, a Nyéki Imre Uszodában fogadja a hazai bajnok és a Bajnokok Ligája hatos döntőjében, az úgynevezett Final Sixben rendezőként automatikusan résztvevő szolnokiakat. A harmadik érintett magyar gárda, a B csoportba sorolt Eger a BL-címvédő horvát Jug Dubrovniknál kezd.

Ami a legerősebb ellenfeleket illeti, az A-ba került az idei döntőben az első helyért vívott csatában a Juggal szemben alulmaradt görög Olympiakosz, továbbá az Eurokupa-nyertes olasz Brescia, a B-ben pedig igazán komoly vetélytársnak ott van az olasz Pro Recco és a spanyol CNA Barceloneta. Mivel a Szolnok alanyi jogon továbbjutó, rajta kívül ebből a hatosból két csapat válik a Final Six tagjává, míg a B-ből a legjobb három lehet majd ott a hatcsapatos fináléban, amelynek május 25. és 27. között Budapest ad otthont.

A 12-es főtábla csoportjai:

A csoport:
Olympiakosz Pireusz (görög), SZOLNOKI DÓZSA-KÖZGÉP, Olympique Nice (francia), Spandau 04 (német), A-HÍD OSC ÚJBUDA, AN Brescia (olasz)

B csoport:
Jug Dubrovnik (horvát), Pro Recco (olasz), CNA Barceloneta (spanyol), Partizan Beograd (szerb), Waspo Hannover (német), ZF-EGER

A magyar csapatok mérkőzésrendje:

1. forduló, november 30.:

OSC-Szolnok
Dubrovnik-Eger

2. forduló, december 10.:

Nice-OSC
Szolnok-Olympiakosz
Partizan-Eger

3. forduló, december 21.:

Spandau-OSC
Brescia-Szolnok
Eger-Recco

4. forduló, 2017. január 18.:

OSC-Brescia
Szolnok-Nice
Eger-Hannover

5. forduló, február 8.:

Szolnok-Spandau
Olympiakosz-OSC
Barceloneta-Eger

6. forduló, február 18.:

Spandau-Szolnok
OSC-Olympiakosz
Eger-Barceloneta

7. forduló, március 1.:

Brescia-OSC
Nice-Szolnok
Hannover-Eger

8. forduló, március 22.:

Szolnok-Brescia
OSC-Spandau
Recco-Eger

9. forduló, április 5.:

OSC-Nice
Olympiakosz-Szolnok
Eger-Partizan

10. forduló, április 26.:

Szolnok-OSC
Eger-Dubrovnik

– MTI –