Férfi vízilabda Bajnokok Ligája – Bárány Attila: a vízilabda ünnepe lesz

Budapest – A vízilabda ünnepe lesz a Bajnokok Ligája hatos döntője – hangsúlyozta Bárány Attila, a rendező ZF Eger ügyvezetője a Margitszigeten csütörtöktől szombatig sorra kerülő torna szerdai sajtótájékoztatóján.

Hozzátette, nagyon tisztelik a horvát Jug Dubrovnikot, amellyel csütörtökön az elődöntőbe jutásért mérkőznek, ugyanakkor úgy véli, a csapat készen áll a négy közé jutásra.

Kósz Zoltán, a másik magyar résztvevő, a bajnok Szolnoki Dózsa-Közgép kapusedzője, örül, hogy a két hazai csapat elkerülte egymást, s – mint hozzátette – bízik benne, hogy a döntőben fognak találkozni.

“A felkészülésünk nagyon jól sikerült, ezt jelzi, hogy egy remek Egert tudtunk legyőzni a bajnoki döntőben” – mondta.

Jesús Martín, a Barceloneta vezetőedzője kiemelte, nagyon elégedettek, hogy két hazai rendezés után a budapesti végjátékig is eljutottak, ugyanakkor hangsúlyozta, csütörtökön nehéz mérkőzés vár rájuk a Szolnok ellen.

Vjekoslav Kobescak, a Jug Dubrovnik trénere azt mondta, egyelőre az első, Eger elleni találkozóra koncentrálnak, amely rendkívül keménynek ígérkezik. Hozzátette, mind a hat csapatnak van esélye elhódítani a trófeát, mindegyik együttest remek játékosok alkotják.

Kemény Dénes, a magyar szövetség elnöke emlékeztetett rá, hogy nemcsak most, hanem jövőre is Budapest rendezheti a hatos döntőt. Kiemelte, a 6800 férőhelyből mindössze 900 nem kelt még el, így bízik benne, hogy telt ház, és abban is, hogy jó idő várja a csapatokat.

A szerdai sajtótájékoztatón – amelyen a pénteki elődöntőben érdekelt, címvédő Pro Recco és a sorozatban az idényben még veretlen Olympiakosz képviselői még nem vettek részt – elhangzott, 102 újságíró és mintegy 40 fotós tudósít a döntő három napjáról, amelyet az érintett országok televíziói is közvetítenek.

A margitszigeti Final Six programja:

csütörtök:

a négy közé jutásért:
ZF-Eger – Jug Dubrovnik (horvát) 19.00
Szolnoki Dózsa-Közgép – Barceloneta (spanyol) 20.30

péntek:
mérkőzés az 5. helyért 17.30

elődöntő:
Szolnok/Barceloneta – Olympiakosz Pireusz (görög) 19.00
Eger/Jug-Pro Recco (olasz) 20.30

szombat:
mérkőzés a 3. helyért 19.30
döntő 21.00

– MTI –Sporthírek


hirdetés