Férfi vízilabda Bajnokok Ligája – Az OSC otthonában jobb volt a Jug Dubrovnik

Budapest – Az OSC hazai közönség előtt két góllal kikapott a horvát Jug Dubrovniktól a férfi vízilabda Bajnokok Ligája főtáblájának nyitókörében, a B jelű hatosban szerdán.

Eredmény, Bajnokok Ligája, csoportkör, 1. forduló:

B csoport:

A-Híd OSC Újbuda – Jug Dubrovnik (horvát) 7-9 (2-2, 1-2, 3-3, 1-2)

a magyar csapat góldobói: Kovács, Bátori 2-2, Decker, Brguljan, Salamon 1-1

A magyar bajnoki ezüstérmesre kifejezetten veszélyes ellenfél várt szerda este: az a Jug, amely ott volt a legutóbbi Final Sixben, ahol az Egert verve jutott be az elődöntőbe, és lett végül negyedik.

A Kondorosi úti Nyéki Imre Uszodában idegesen kezdett az OSC, a nyugodtabbnak tűnő horvátok már az első emberelőnyükből betaláltak (0-1). A higgadtabb folytatásnak meglett az eredménye: az újbudaiaknál a világbajnok Decker Ádám centerezett ügyesen (1-1). Létszámfölényben jutottak ismét vezetéshez a vendégek, aztán Kovács Gábor nagy lövéssel egyenlített (2-2).

A második negyedben sokáig csupa sikertelen akciót lehetett látni mindkét oldalon, míg a duplázó Kovács lőtt kapufás gólt (3-2). Emberelőnyből egyenlített a vendégegyüttes, amely a nagyszünet előtt büntetőből visszavette a vezetést (3-4).

A harmadik játékrészt a vb-aranyérmes Bátori Bence életerős távoli lövése nyitotta meg, de már az ellentámadásból betaláltak a horvátok, akik a következő emberelőnyös akciójukat sem hibázták el (4-6). Bátori újabb bombájával került közelebb az OSC, majd a montenegrói légiós Drasko Brguljan egyenlített nem kevésbé erős lövéssel. Hat másodperccel az utolsó szünet előtt viszont visszakerült az előny a Jughoz (6-7).

A zárónegyedből csaknem négy perc lepergett már, amikor változott az eredmény: hat az öt elleni játék végén távolról Salamon Ferenc vette be a Dubrovnik kapuját (7-7). Ezután sokadszorra is emberelőnyből szerzett gólt a rivális, ráadásul egymás után két ízben is, így 9-7-re ellépett, innen pedig már nem volt visszaút az OSC számára.

korábban:

A csoport:

ZF-Eger – Olympiakosz (görög) 8-8 (1-1, 1-3, 3-1, 3-3)

később:

Partizan Beograd (szerb) – Szolnoki Dózsa-Közgép

– MTI –Sporthírek


hirdetés