Férfi vízilabda Bajnokok Ligája – Az Eger és az OSC itthon, a Szolnok idegenben kezd

Budapest – Az európai szövetség (LEN) közzétette a férfi vízilabda Bajnokok Ligája főtáblájának menetrendjét, amely szerint a jövő szerdán rajtoló sorozat nyitókörében a három érintett magyar csapat közül a Szolnok idegenben, míg az Eger és az OSC idehaza kezdi meg szereplését.


A már csak a legjobb tizenkét együttest felvonultató BL-szakaszban saját B jelű hatosában a magyar bajnoki címvédő Szolnok a szerb fővárosban száll vízbe a Partizan Beograd ellen. Az ugyanebben a szextettben helyet kapott OSC, az előző hazai szezon ezüstérmese a horvát Jug Dubrovnikkal találkozik. Az ob I legutóbbi bronzérmese, az Eger, amely az A betűjelű hatos tagja, a görög Olimpiakoszt fogadja a nyitókörben.

Az oda-visszavágós, körmérkőzéses rendszerű főtáblán a “béseknél” november 11-én, a második körben lesz az első magyar házi ütközet, méghozzá Szolnokon, míg a másik összecsapás közöttük 2016. április 30-án következik az OSC újbudai uszodájában.

A csoportok összetétele:

A csoport:

CNA Barceloneta (spanyol), ZF-Eger, Olimpiakosz (görög), Spandau 04 (német), Primorje Rijeka (horvát), Jadran Herceg Novi (montenegrói)

B csoport:

Pro Recco (olasz), Partizan Beograd (szerb), Jug Dubrovnik (horvát), Galatasaray (török), A-Híd OSC Újbuda, Szolnoki Dózsa-Közgép

A Bajnokok Ligája hatos döntőjét, az úgynevezett Final Sixet Budapesten rendezik meg 2016. június 2-4-én. A finálénak mint leendő házigazda a hatos csoportjában elért eredményétől függetlenül automatikusan résztvevője az Eger. A hevesiek csoportjából éppen ezért csak két csapat juthat be a BL zárószakaszába, míg a B csoportból három együttes szerepelhet majd a magyar fővárosban.

– MTI –
hirdetés