Férfi röplabda vb-selejtező – Magyar vereség nagy csatában

Tallinn – A magyar férfi röplabda-válogatott nagy csatában, 3-2-re kikapott Montenegrótól a vasárnapig tartó tallinni világbajnoki selejtezőtorna csütörtöki második fordulójában.

Juan Manuel Barrial szövetségi kapitány együttese az első játszmában szinte végig futott az eredmény után, ám a legjobbkor, 24-23-nál átvette a vezetést, és Kaszap Tamás blokkjának köszönhetően meg is nyerte a nyitófelvonást.

A második játékrészben szinte semmi nem sikerült a magyaroknak, így a montenegróiak könnyedén egyenlítettek, sőt a harmadik szettet is – ismét szoros játékban – megnyerték.

A negyedik játszmában a magyarok Pádár Krisztián ellenállhatatlan játékával két mérkőzéslabdát hárítva egyenlítettek, és bár az ötödik játékrészben már 5-1-re és 9-8-ra is vezettek, végül elvesztették a mérkőzést.

A válogatott – amely a szerdai nyitónapon 3-0-ra legyőzte Koszovót – vereségével egy pontot szerzett. A mérkőzés legeredményesebb magyar játékosa a 25 pontot szerző Pádár Krisztián volt.

A nemzeti csapat pénteken a toronymagas esélyes Oroszország ellen lép pályára. A selejtezőtornáról a csoportelső kijut a világbajnokságra, a második helyezettre pedig újabb kvalifikációs torna vár.

Eredmények, 2. forduló (az európai szövetség honlapja alapján):

Montenegró-Magyarország 3-2 (-23, 13, 23, -26, 10)
Oroszország-Románia 3-0 (18, 20, 21)
Észtország-Koszovó 3-0 (13, 15, 7)
Az állás: 1. Oroszország 6 pont (6-0), 2. Észtország 6 (6-1), 3. Magyarország 4, 4. Montenegró 2, 5. Románia 0 (1-6), 6. Koszovó 0 (0-6)

– MTI –