Férfi röplabda vb-selejtező – Barrial kihirdette a magyar keretet

Budapest – Kihirdette a május 24-28. közötti, tallinni világbajnoki selejtezőre utazó játékoskeretét a magyar férfi röplabda-válogatott szövetségi kapitánya, Juan Manuel Barrial.

Az argentin szakember – akinek az észtországi tornán lesznek az első tétmérkőzései a magyar kispadon – már számíthat a dél-koreai bajnokságban játszó Pádár Krisztiánra, aki a felkészülési meccseken még nem volt ott a csapatban.

Mellette hat külföldön játszó röplabdázó került be a 14 fős keretbe, mely a házigazdák mellett Oroszország, Románia, Montenegró és Koszovó legjobbjaival méri össze a tudását a jövő szerdán kezdődő tornán – olvasható a magyar szövetség honlapján.

A tallinni selejtezőről a csoportelső kijut a világbajnokságra, a második helyezettre pedig újabb kvalifikációs torna vár.

A magyar válogatott kerete:

centerek:
Juhász Péter (Vegyész RC Kazincbarcika), Nagy József (Fino Kaposvár), Szabó Alpár (Korson Veto, finn)

feladók:
Kaszap Tamás (Stiinta Baia Mare, román), Keen Cameron (Fino Kaposvár), Török Roland (Openhouse-Szolnok)

liberó:
Pápai Péter (Komarno, szlovák)

ütők:
Bozóki Bence (Fino Kaposvár), Dávid Csanád (Waremme, belga), Gebhardt Norbert (Dunaferr SE), Gergye Roland (Paris Volley, francia), Németh Szabolcs (Steaua Bucuresti, román), Pádár Krisztián (Seoul Woori, dél-koreai), Rása Alex (Openhouse-Szolnok)

A vb-selejtező programja:

május 24. (szerda):
Magyarország-Koszovó 19.30
május 25. (csütörtök):
Magyarország-Montenegró 19.30
május. 26. (péntek):
Magyarország-Oroszország 19.30
május. 27. (szombat):
Észország-Magyarország 17.00
május 28. (vasárnap):
Magyarország-Románia 15.00

– MTI –