Helyi közélet

2016.03.27. 09:33

"Én be szoktam zárkózni" - Így ünneplik olvasóink idén a húsvétot

Debrecen - Elég egyöntetű a debreceniek véleménye a nyúlünnepről, a fenti idézet nagyjából mindenkire igaz így vagy úgy.

Debrecen - Elég egyöntetű a debreceniek véleménye a nyúlünnepről, a fenti idézet nagyjából mindenkire igaz így vagy úgy.

– Gyerekkorban apámmal, nagyapámmal mindig locsolkodtunk, távolabbi rokonokhoz is elmentünk. Mostanság viszont már csak a nagyon szűk családot járjuk körbe, hagyományszerűen – mondta Tóth-Markos Szabolcs.

– Nekünk egyáltalán nem szokásunk megtartani, távol áll tőlünk ez az ünnep – fogalmazott Kuffa Bianka.

– Az utóbbi években nem járok locsolni, a családjaink távol élnek egymástól és már nem is érzem az ünnep hangulatát. Általában otthon pihenünk ezeken a napokon – mondta el Kőszegi Endre.

Kótai Mária és családja sem tartja a hagyományt, inkább kirándulni mennek, vagy otthon pihennek helyette. Elmondta, hogy náluk az ebéd sem tükrözi a húsvét hangulatát.

Birinyi Balázs idén nem tervez locsolkodást. Kihasználja, hogy mindenki otthon van és meglátogatja a rokonait. Fontosabbnak tarja a családi hagyományok ápolását.

– Én be szoktam zárkózni, mert a barátaim mindig szódával jönnek és nem szeretek csurom vizes lenni – felelte röviden Túri Barbara.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában