Helyi közélet

2013.05.28. 15:43

A dobogóig eveztett az EperJam

Pécs - Nagyszerű eredménnyel tértek haza a debreceni diákok a Ladik országos döntőjéről.

Pécs - Nagyszerű eredménnyel tértek haza a debreceni diákok a Ladik országos döntőjéről.

Második helyezést ért el az EperJam csapata a pécsi Ladik (Lapot a diákoknak!) országos döntőjében. Ez az eredmény hatalmas siker számukra, hiszen az ország 15 csapata közül léphettek fel a képzeletbeli dobogó második fokára. Nyereményként 200 ezer forintot vihetnek haza iskolájuknak. Az Ady Endre Gimnázium hetedik osztályos diákjai hősiesen küzdöttek, s a legtöbb feladatot kiválóan teljesítették.

A hétfői fárasztó utazás után rögtön komoly próbatétel várt a csapatokra. Be kellett mutatkozniuk versenytársaik és természetesen a zsűri előtt. A csapat különleges bemutatkozással kápráztatta el a közönséget: a poharat hangszerként használó tagok, kretaivitásukkal igencsak meglepték a résztvevőket. Az igazi munka azonban kedden kezdődött, amikor kiderült, ebben a tanévben mely csapatok sajátították el legjobban a médiával kapcsolatos ismereteket, és kik voltak azok, akik a legjobban figyeltek az előző napi bemutatkozáson. Az első, igazi pontokat érő feladat ugyanis ezzel volt kapcsolatos. És bizony nem volt könnyű felidézni, hogy milyen hangszeren játszott a tollas kalapos diák, hogy milyen nadrág volt a Gyaloggalopp csapaton, vagy hogy melyik folyó partján fekszik Szandaszőlős.

A következő feladat már igazi szerkesztőknek való kihívás volt. Egy sportoldalt kellett összeűllítaniuk a diákoknak, mégpedig olyat, amit ők is szívesen elolvasnának. Mint azt az EperJam csapata elmondta, számukar ez a feladat volt a legkönnyebb. A totó kédései nem voltak egyszerűek, de aki az utóbbi hetekben gyakran böngészte a különböző sajtótermékeket, annak ez sem okozott gondot. Pihenni azonban még ezután sem lehetett, hiszen mozaikdarabokat kaptak a csapatok, melyekből híres emberek fotói kellett összeállítaniuk, majd egy velük kapcsolatos hírt írniuk. Az adysok Szandit választották, hiszen ő a tinikorosztályhoz is közel álló énekes, illetve mivel épp egy tehetségkutató zsűritagja, nem volt nehéz róla egy hírt megírni. Aztán jött a feketeleves. Azt kellett ugyanis tudniuk a csapatonak, hogy mit írnak a részt vevő megyék napilapjai, mégpedig úgy, hogy azokat csak előző este böngészhették át. Az EperJam azoban ezt az akadályt is megugrotta. A nehéz feladatot aztán egy könnyű követte, a csapatok apróhirdetést írtak megadott szavak alapján.Mindezek után szinte gyerekjátéknak tűnt az Activity-játék és a rádióspot írása. Az EperJam tagjai büszék a kiváló eredményükre, s ígérik jövőre az első helyezéssel járó díjat hozzák haza!

A Ladik-vetélkedő győztese a Békés megyei Hajcs(ts)atok csapata.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában