Nőknek

2012.09.21. 08:34

A legjobb terápia a stressz ellen

Mindennapi, nehéz, kihívásokkal teli életünk során mindig jól jön a pihenés testünknek és lelkünknek egyaránt. A meditatív masszázsterápia hatásos módszernek bizonyulhat a tartósan fennálló stressz megszüntetésére.

Mindennapi, nehéz, kihívásokkal teli életünk során mindig jól jön a pihenés testünknek és lelkünknek egyaránt. A meditatív masszázsterápia hatásos módszernek bizonyulhat a tartósan fennálló stressz megszüntetésére.

A masszázs egy olyan alternatíva, amely kitartó ismétlésekkel, hosszú távra meghozza az ember legféltettebb kincsét, az egészségét. Stressz leküzdésének érdekében sokan orvosokhoz járnak, gyógyszereket szednek, amik egyáltalán nem kímélik a pénztárcát, és csak rövidtávon vásárolhatjuk meg testi jólétünket. Ezzel szemben a masszázzsal teljesen kikapcsolódhatunk órákra, megnyugodhatunk, visszanyerhetjük egészségünket úgy, hogy semmilyen, esetleg káros anyagot nem vittünk be szervezetünkbe.

A Távol-Keleten már az időszámításunk előtti 3000 óta gyakorolják ezt a fajta gyógymódot. Nem véletlenül fejlődött önálló gyógyászati ágazattá a masszázs, hiszen elsősorban izületi bántalmak, sérvek, izomfájdalmak kezelésére szolgál.

A masszázs technikái változatosak, számtalan lehetőség áll a rendelkezésünkre: thai, svéd, táltos, vagy akár egyénileg kialakított variánsok segíthetnek minket hozzá az ellazuláshoz.

A meditatív masszázs egy egyénre szabott technika, amely abszolút a vendég személyiségéhez és szükségleteihez igazodik. A nevéből adódik, hogy a masszőr felhasználja kezelése során a meditáció pozitív hatásait, ezzel az ember teste és lelke egyszerre pihen meg. Sok masszázs csupán arra van kialakítva, hogy az egyén teste, és ezzel szelleme felfrissüljön, viszont a lelki részére nem fordítanak akkora gondot. Erre kínál megoldást a meditatív masszázs. Ellazult állapotot eredményez, ezáltal pedig megindulnak az öngyógyító folyamatok a testben.A mediatív masszázs kedvező testi hatásai:

- Fiatalít

- Javul a szervek, mirigyek keringése

- Vérnyomást normalizálja

- Mélyebben pihenteti a testet, mint az alvás

- Emeli az energiaszintet

- Erősödik az immunrendszer

A lélek megnyugvásának szempontjából pozitív hatások:

- Depresszió és szorongás csökken

- Többször mosolygunk

- Javul a pozitív beállítottság

- Megoldódnak bizonyos pszichoszomatikus problémák

- Több életerőt kölcsönöz

Mi szól tehát az ellen, hogy ne fizessünk be már akár holnap egy ilyen szuper kezelésre?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!