Férfi kosárlabda EK – Negyedszer is kikapott a Szolnok

Akt.:
Isztambul/Budapest – A Szolnoki Olaj kikapott a török Besiktas vendégeként szerdán a kosárlabda férfi Európa Kupa negyedik fordulójában, így továbbra is nyeretlen.

Eredmény:

E csoport, 4. forduló:

Besiktas (török)-Szolnoki Olaj 76-67 (22-15, 26-24, 15-11, 13-17)

A magyar csapat legjobb dobói: Natjazsko 14, Vojvoda 14, Milosevic 11

A 2015/16-os Európa Kupa-idényt három vereséggel kezdő Szolnok nehéz mérkőzés elé nézett, mivel a Besiktas 2/1-gyel állt. A Tisza-partiakat motiválhatta, hogy tavaly szintén egy csoportban szerepeltek a törökökkel, és akkor meglepetésre egypontos győzelmet arattak Isztambulban. Ugyancsak emlékezetes csatát vívott a két gárda az azóta megszűnt Eurochallenge Kupa 2012-es debreceni négyes döntőjében, akkor a – végső győzelmet is megszerző – Besiktas bizonyult jobbnak.

A csapat irányítását Dragan Aleksictől két hete a korábbi sikerkovács Pór Péter vette át, mint ahogy a törökök is edzőváltáson estek át a közelmúltban.

Az isztambuli alakulat már az első negyedben jelentős előnyre tett szert, a Szolnoknak esélye sem volt rá, hogy megszorongassa riválisát. A magyar csapat legeredményesebb játékosai az egyaránt 14 pontos Kiril Natjazsko és Vojvoda Dávid voltak.

A Szolnok jövő szerdán az orosz Szaratovot fogadja.

– MTI –Sporthírek


hirdetés