Férfi kosárlabda EK – Kikapott Isztambulban a Szolnok

Budapest/Isztambul – A Szolnok kikapott a török Galatasaray vendégeként a férfi kosárlabda Európa Kupa középszakaszának harmadik fordulójában.

Eredmény (a sorozat honlapja alapján):

középszakasz (legjobb 32), 3. forduló, N csoport:

Galatasaray (török)-Szolnoki Olaj 87-59 (34-14, 14-20, 22-14, 17-11)

A magyar csapat legjobb dobói: Milosevic 15, Burrell 12, Wittmann 12

A magyar bajnok fennállása során először jutott be a második számú európai kupasorozat középszakaszába, amelyet hazai pályán az olasz bajnok Sassari legyőzésével kezdett meg, majd a múlt héten kikapott Zaragozában. A csoportfavorit Galatasaray – mint ahogy az N jelű kvartett valamennyi együttese – szintén 1/1-es mérleggel várta a folytatást.

A találkozó már a nyitónegyedben eldőlni látszott, mivel az NB I-ben listavezető Olaj 20 pontos hátrányba került. Pór Péter együttese azonban nem roppant össze, a szerb Strahinja Milosevic révén hat ponttal megnyerte a második negyedet, a nagyszünetben 48-34 volt az állás.

Ezt követően a törökök egy 13-0-ás rohammal végleg egyértelművé tették a meccs kimenetelét, innentől már csak győzelmük mértéke volt kérdéses.

A középszakaszban 1/2-es mérleggel álló Szolnok jövő szerdán visszavághat a Galatasaraynak, mivel éppen az isztambuli gárdát fogadja a Tiszaligeti Csarnokban.

– MTI –Sporthírek


hirdetés