Férfi kosárlabda Eb – A második kalapban a magyarok

Budapest/München – A második kalapba került a magyar válogatott a 2017-es férfi kosárlabda Európa-bajnokság selejtezőcsoportjainak pénteki sorsolása előtt.

Az európai szövetség (FIBA Europe) honlapja szerint Stojan Ivkovic szövetségi kapitány együttese – amely épphogy lemaradt a tavalyi Eb-ről – Észtország, Hollandia, Ukrajna, Bosznia-Hercegovina, Izland és Montenegró “mellől” várhatja, hogy mely csapatokkal kell megküzdenie augusztus 31. és szeptember 17. között.

A kvalifikációban résztvevő 27 csapatból 11 juthat ki a 24 válogatottat felvonultató Eb-re, amelynek Finnország, Izrael, Románia és Törökország ad otthont. Az együtteseket hat négyes és egy hármas csoportba sorsolják ki, az első helyezetteken kívül a négy legjobb csoportmásodik jut ki a kontinenstornára.

A négy rendező ország mellett már biztos Eb-résztvevő a címvédő Spanyolország, a legutóbb döntős Litvánia, valamint a júliusi olimpiai kvalifikációs selejtezőtornán szereplő Franciaország, Szerbia, Görögország, Olaszország, Csehország, Lettország és Horvátország.

A kalapok:

1. kalap: Lengyelország, Szlovénia, Belgium, Grúzia, Oroszország, Németország, Macedónia
2. kalap: MAGYARORSZÁG, Észtország, Hollandia, Ukrajna, Bosznia-Hercegovina, Izland, Montenegró
3. kalap: Ausztria, Svédország, Fehéroroszország, Svájc, Bulgária, Nagy-Britannia, Szlovákia
4. kalap: Portugália, Dánia, Luxemburg, Ciprus, Albánia, Koszovó

– MTI –Sporthírek


hirdetés