Férfi kosárlabda Eb – A britekkel kezdik a selejtezőt a magyarok

Akt.:
Budapest – A britek ellen kezdi meg augusztus 31-én a hatmeccses Európa-bajnoki selejtezősorozatot a magyar férfi kosárlabda-válogatott.

Stojan Ivkovic szövetségi kapitány együttese – amely épphogy lemaradt a tavalyi Eb-ről – a pénteki sorsolás eredményeképpen a macedónokkal és a luxemburgiakkal találkozik még a G csoportban, az európai szövetség honlapja szerint a nyitómeccsre Magyarországon kerül sor. Az utolsó találkozón az elvileg legerősebb, első kalapból érkezett macedónok lesznek az ellenfelek, szintén itthon.

A kvalifikációban résztvevő 27 csapatból 11 juthat ki a 24 válogatottat felvonultató 2017-es Eb-re, amelynek Finnország, Izrael, Románia és Törökország ad otthont. A csoportokból az első helyezetteken kívül a négy legjobb csoportmásodik jut ki a kontinenstornára.

A négy rendező ország mellett már biztos Eb-résztvevő a címvédő Spanyolország, a legutóbb döntős Litvánia, valamint a júliusi olimpiai kvalifikációs selejtezőtornán szereplő Franciaország, Szerbia, Görögország, Olaszország, Csehország, Lettország és Horvátország.

Magyarország legutóbb 1999-ben szerepelt férfi Eb-n.

Az Eb-selejtező menetrendje:
—————————-
augusztus 31.: Magyarország – Nagy-Britannia
szeptember 3.: Luxemburg-Magyarország
szeptember 7.: Macedónia-Magyarország
szeptember 10.: Nagy-Britannia – Magyarország
szeptember 14.: Magyarország-Luxemburg
szeptember 17.: Magyarország-Macedónia

– MTI –