Férfi kosár Eb-selejtező – Rátgéber: még három győzelem kell

Pécs, 2012. augusztus 23., csütörtök (MTI) – Rátgéber László szövetségi kapitány szerint a férfi kosárlabda-válogatottnak a hátralévő hatból még négy nyerhető mérkőzése van az Európa-bajnoki selejtezőkön, s ha abból hármat megnyer, akkor kijuthat a 2013-as Eb-re.

“A csoport második helye a cél, de az sem lenne baj, ha harmadikként sikerülne a továbbjutás” – jelentette ki a szakvezető csütörtökön azon a pécsi sajtóreggelin, amelyet abból az alkalomból hívott össze, hogy pénteken Eszéken Horvátország, hétfőn és jövő csütörtökön pedig Pécsett Ciprus, illetve Ukrajna ellen játszik a nemzeti csapat. “Az első ellenfél Horvátország lesz, amely a csoportelsőség biztos várományosa, övék a legerősebb csapat. Ellenük is helyt akarunk állni, a győzelemre azonban vajmi kevés esély mutatkozik. Ciprust mindenképpen le kellene győznünk, Ukrajna ellen pedig jó lenne meglepetést okozni. Az ukránok pihentebbek lesznek nálunk, mert három napjuk lesz a pécsi meccsre, nekünk viszont kevesebb. Pécs biztosan jó házigazda lesz, mert az itteni edzőtáborozás alatt mindenből a legjobbat kaptuk.”

Dávid Kornél csapatvezető szerint az Eb-selejtezőkön minden meccs fontos, még a horvátok elleni is. Hangsúlyozta, hogy a magyar férfi válogatott a két pécsi találkozót mindenképp megpróbálja megnyerni.

A válogatott a sajtóreggeli után elutazott Eszékre.

 

A ‘C’ csoport állása:

1. Ukrajna 5 pont/3 mérkőzés

2. Horvátország 4 (173-117)/2

3. Ausztria 4 (221-228)/3

4. MAGYARORSZÁG 3/2

5. Ciprus 2/2

 

Az Eb-selejtezők további programja:

augusztus 24.: Horvátország-Magyarország, Eszék 20 ó

augusztus 27.: Magyarország-Ciprus, Pécs 19 ó

augusztus 30.: Magyarország-Ukrajna, Pécs 19 ó

szeptember 5.: Ausztria-Magyarország, Schwechat 20:20 ó

szeptember 8.: Magyarország-Horvátország, Szombathely 19 ó

szeptember 11.: Ciprus-Magyarország, Nicosia 18 ó

MTITovábbi hírek a Sport kategóriából

Sporthírek