Férfi kézilabda vb-selejtező – Három NB I-es játékos a szlovénok bő keretében

Budapest – Három NB I-es játékos szerepel a magyarok elleni világbajnoki selejtezőre készülő szlovén férfi kézilabda-válogatott szerdán kihirdetett bő keretében.

Veselin Vujovic szövetségi kapitány 22 fős névsorában – amit a szlovén szövetség közösségi oldalán hoztak nyilvánosságra – szerepel a Telekom Veszprém és a bajnok MOL-Pick Szeged irányítója, Blaz Blagotnisek és Matej Gaber, valamint a veszprémiek jobbszélsője, Gasper Marguc is.

Az előző világbajnokságon bronzérmes szlovénok bő keretében helyet kapott a balátlövő Nik Henigman, aki nyártól a Szeged játékosa lesz, illetve a kapus Urh Kastelic, aki 2017 tavaszán védett a szegedieknél.

A párharc első mérkőzését június 9-én rendezik Koperben, a visszavágóra június 13-án kerül sor Veszprémben. Ljubomir Vranjes, a magyar válogatott svéd szövetségi kapitánya még nem hirdette ki bő keretét.

A vb-t 2019. január 9. és 27. között rendezik Berlinben, Hamburgban, Münchenben és Kölnben, illetve Koppenhágában és Herningben.

Dánia és Németország csapata házigazdaként, Franciaország címvédőként automatikus résztvevője a világbajnokságnak, amelyre már kijutott Spanyolország, Angola, Egyiptom, Tunézia, Bahrein, Katar, Szaúd-Arábia, a Koreai Köztársaság és Japán. A kilenc európai párharc győztesén kívül még a Pánamerikai Bajnokság három dobogósa indulhat a tornán.

A szlovén válogatott bő kerete

kapusok:

Klemen Ferlin (Gorenje Velenje), Urh Kastelic (PPD Zagreb, horvát), Urban Lesjak (Celje PL)

irányítók:

Marko Bezjak (Magdeburg, német), Rok Ovnicek (Gorenje Velenje), Aleks Vlah (Koper), Miha Zarabec (THW Kiel, német)

beállók:

Blaz Blagotnisek (Telekom Veszprém), Matej Gaber (MOL-Pick Szeged), Matic Suholznik (Celje PL), Igor Zabic (Wisla Plock, lengyel)

balszélsők:

Darko Cingesar (Pays d’Aix UC, francia), Niko Medved (Gorenje Velenje)

balátlövők:

Nik Henigman (Riko Ribnica), Borut Mackovsek (Celje PL), Gregor Potocnik (Gorenje Velenje)

jobbszélsők:

Blaz Janc (Vive Kielce, lengyel), Gasper Marguc (Telekom Veszprém), Gal Marguc (Celje PL)

jobbátlövők:

Jure Dolenec (Barcelona, spanyol), Vid Kavticnik (Montpellier HB, francia), Ziga Mlakar (Celje PL)

– MTI –További hírek a Sport kategóriából