Férfi kézilabda SEHA Liga – Nem tudta megvédeni címét a Veszprém

Akt.:
Budapest/Breszt – A Telekom Veszprém 26-21-re kikapott a macedón Vardar Szkopje csapatától a férfi kézilabda SEHA Liga vasárnapi döntőjében, Bresztben.

Az előző két kiírásban győztes veszprémieknek ez volt a harmadik idényük a regionális nemzetközi sorozatban.

Férfi SEHA Liga, négyes döntő, Breszt:

döntő:

Vardar Szkopje (macedón)-Telekom Veszprém 26-21 (11-11)

a Veszprém gólszerzői: Ilic 5, Lékai 4, Ugalde 3, Iváncsik, Palmarsson, Nagy L. 2-2, Marguc, Nilsson, Gajic 1-1

A magyar csapatból a betegségből lábadozó Ivan Sliskovic mellett ezúttal is Marko Kopljar, Chema Rodriguez és Ancsin Gábor hiányzott.

Kiegyenlített játékkal kezdték a találkozót a felek, a Vardar először a 13. percben vezetett két góllal. A magyar bajnoki címvédő hat percen keresztül nem talált a hálóba, a folytatásban pedig Momir Ilic hétmétereseivel tartotta magát (7-7). Bár a vezetést nem tudta visszavenni a Veszprém, de Nagy László az utolsó másodpercben az üres kapuba lőtt, ezzel döntetlenre alakította az állást a szünet előtt (11-11).

A második felvonás elején nem tudta hatékonyabbá tenni támadójátékát a magyar együttes, és amikor védekezésben elkövetett néhány hibát, ellenfele – a meccs során először – három találattal elhúzott (17-14).

Javier Sabaté vezetőedző időkérése után átmenetileg pontosabbá, lendületesebbé váltak csapata akciói, ami egyenlítést eredményezett (17-17), ám ezt követően eldőlt a mérkőzés a macedónok javára. A Veszprém több mint hét percen keresztül nem szerzett gólt, játékosai elbizonytalanodtak, ellenfele viszont rendkívül hatékonyan védekezett, a kapuban az egykori veszprémi játékos, Sterbik Árpád remekelt, csapattársai pedig támadásban kihasználták a lehetőségeiket (22-17).

A hajrá már nem tartogatott izgalmakat, a Vardar végül magabiztosan győzött 26-21-re, és a liga 2011-es alapítása óta harmadszor lett aranyérmes.

A macedón együttes legeredményesebb játékosa a spanyol Joan Canellas és az orosz Timur Gyibirov volt egyaránt öt góllal.

Korábban:

A 3. helyért:

Meskov Breszt (fehérorosz)-PPD Zagreb (horvát) 23-19 (14-10)

A négyes döntő álomcsapata:

Mirko Alilovic (kapus, Veszprém) – Timur Gyibirov (balszélső, Vardar), Vuko Borozan (balátlövő, Vardar), Joan Canellas (irányító, Vardar), Dainis Kristopans (jobbátlövő, Meskov Breszt), Ivan Cupic (jobbszélső, Vardar), Andreas Nilsson (beálló, Veszprém)

további különdíjasok:

a legjobb védőjátékos: Nagy László (Veszprém)
a torna legértékesebb játékosa (MVP): Joan Canellas (Vardar)
a SEHA Liga gólkirálya: Blaz Janc (Celje) 120 góllal

– MTI –