Helyi közélet

2015.05.07. 16:19

Meleg lesz a melegvíz

Debrecen - A kormány és az Európai Unió jelentős összeggel támogatja a távhőrendszerek felújítását.

Debrecen - A kormány és az Európai Unió jelentős összeggel támogatja a távhőrendszerek felújítását.A végéhez közeledik a távhőrendszer felújítása az Erzsébet–Ispotály utcai lakótelepen – jelentette be Csonka Tibor, a Debreceni Hőszolgáltató Zrt. vezérigazgatója. Elmondta: a március közepén kezdett munka során például kicserélik a 18 épület közötti elöregedett vezetékeket és megszüntetik a régi elavult nagy hőközpontot. Minden a 60-as években épült ház saját, korszerű kis hőközpontot kap. Az önkormányzati tulajdonú cég vezetője azt is elmondta, hogy a korszerűsítés után megszűnik a meleg víz hőfokának eddig ott tapasztalt ingadozása. A 734 lakást érintő és a tervek szerint május végén befejeződő beruházás 144 millió forintba kerül. Az épületekben a hőszolgáltató a meleg víz ellátásról és a fürdőszobák fűtéséről gondoskodik, a lakások többi részét konvektorokkal fűtik a lakók – ismertette Csonka Tibor.

Olcsóbban érhető el

Barcsa Lajos, alpolgármester a hírt bejelentő tájékoztatón arról beszélt, hogy Debrecennek kiemelt célja, hogy olcsó és jó színvonalú közszolgáltatások legyenek elérhetőek. A 2013. január 1-jei árhoz képest jelenleg 23 százalékkal kell kevesebbet fizetni a távhőért – tette hozzá. Elmondta, hogy a debreceni hőszolgáltató jelenleg csaknem 31 lakást és 2 ezer egyéb fogyasztót lát el.

Támogatják a távhőt

– A kormány 43 milliárd forinttal támogatja a jelenlegi uniós fejlesztési időszakban a távhőrendszerek korszerűsítését. Ez az összeg a duplája a korábban erre fordítottnak – jelentette ki dr. Pósán László debreceni (Fidesz-KDNP–s) országgyűlési képviselő. Hangsúlyozta, hogy azok a beruházások amelyek olcsóbbá teszik a fűtést és a meleg vizet, a rezsicsökkentés fenntartását segítik.

HBN-OCs


Debrecen Ispotály utcai lakótelepén 18 társasház 734 lakásában újul meg a távhőszolgáltatás; a 143,5 millió forintos beruházás az Európai Unió (EU) és a hazai központi költségvetés 100 százalékos támogatásával valósul meg - jelentették be csütörtökön sajtótájékoztatón Debrecenben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában