Helyi közélet

2013.05.21. 21:51

Megérkezett a 2-es villamos

Debrecen - Ha a Debrecen Televízó nem „felejt el” szólni, még tudósítások is készülhettek volna.

Debrecen - Ha a Debrecen Televízó nem „felejt el” szólni, még tudósítások is készülhettek volna.Bár a 2-es villamos beruházásáról a sajtónak referáló Debrecen Televízió kedd délelőtt még azt közölte, hogy az első jármű csütörtökön érkezik a cívisvárosba a spanyolországi Zaragozából, a jelek szerint vagy nagyon nem voltak képben, vagy már akkor sem vettek tudomást a kommunikációs kötelezettségeikről.

Kedd este nyolc után ugyanis váratlanul levelet küldtek, melyből kiderült: a villamos aznap éjszaka már egy meg nem nevezett debreceni telephelyen aluszik. A korrekt tájékoztatás jegyében azért „megnyugodva” konstatálhattuk, hogy mire az önkormányzati televízió esti híradója elkezdődött, nekik már vágott anyaguk, komplett tudósításuk volt az egyébként valóban jeles eseményről. Csak éppen szólni felejtettek el róla a debreceni médiának, ami így majd csak szerdán és csütörtökön számolhat be a várva várt villamos körüli hírekről.

Az első és a júniusban érkező másik villamosnak október végéig tízezer kilométert kell megtenni ahhoz, hogy a gyártó megkaphassa a végleges típusengedélyt.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában