Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.07.05. 21:54

Dixifesztivál Benkóékkal

<p>Miskolc - Huszonnegyedszer rendeztek nemzetközi dixieland fesztivált Miskolcon. Pénteken és szombaton este egymást követték a koncertek a Szinva teraszon felállított szabadtéri színpadon és a várban.&#160;<dia width="900" height="700" alt="Dixifesztivál Benkóékkal Miskolcon 2008.07.05."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Dixifesztiv_l_Benk__kkal_Miskolcon_2008_07_/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Dixifesztivál Benkóékkal Miskolcon 2008.07.05." /></a></dia></p>

Fellépett többek között a miskolci Tip-Top Dixieland Band és az ukrajnai Stanislav Dixieland Band is, míg a kocsmákban a Hungarian Dixie Factory és a Blue Sky Trió muzsikált.

A műsor szombaton a gálával folytatódott. A magyar, a szlovák és az osztrák együttesek között volt a Miskolc Dixieland Band és a világhírű Benkó Dixieland Band. Utóbbi szólista vendégeként Micheller Myrtill, Berki Tamás, Varga Tibor és Gáspár Pál is ízelítőt adott fantasztikus tudásából.

Vasárnap sem maradnak dixizene nélkül a műfaj kedvelői. Benkóék immáron tizennegyedszer lépnek fel Bükkszentkereszten, ahol 11 órától szórakoztatják a közönséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!