Férfi kézilabda MK – Bronzérmes a Balatonfüred

A csurgói Uelington Da Silva Ferreira (b), Szeitl Erik Richárd (j2) és Vasvári Ádám (j), valamint a balatonfüredi Kemény László a férfi kézilabda Magyar Kupa harmadik helyéért játszott Csurgói KK - Balatonfüredi KSE mérkőzésen a debreceni Főnix Csarnokban 2018. április 15-én.
A csurgói Uelington Da Silva Ferreira (b), Szeitl Erik Richárd (j2) és Vasvári Ádám (j), valamint a balatonfüredi Kemény László a férfi kézilabda Magyar Kupa harmadik helyéért játszott Csurgói KK - Balatonfüredi KSE mérkőzésen a debreceni Főnix Csarnokban 2018. április 15-én. - © MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Debrecen – A Balatonfüred szerezte meg a férfi kézilabda Magyar Kupa bronzérmét, miután 31-25-re legyőzte a Csurgó csapatát a debreceni Főnix Csarnokban rendezett vasárnapi helyosztón.

A fürediek 2010 és 2016 után harmadszor végeztek a kupasorozat harmadik helyén.

Eredmény:

férfi Magyar Kupa, a 3. helyért:

Balatonfüredi KSE-Csurgói KK 31-25 (16-10)

a legeredményesebb játékosok: Topic 6, Kasparek, Szita 5-5, Hornyák 4, illetve Vasic 6, Cehte, Szeitl 5-5, Ferreira 4

Tíz percig tudta tartani a lépést ellenfelével a Csurgó, amely 5-4-nél vezetett utoljára, ezt követően Szita Zoltán és a cseh Stanislav Kasparek vezérletével 9-2-es sorozatot produkált a Balatonfüred. A csapatkapitány Fazekas Nándor ezúttal is remekül védett, sőt egy alkalommal gólt is szerezhetett volna – amikor a túloldalon őrizetlenül maradt a háló -, de a kapufát találta el. A szünetben már hat gól volt a fürediek előnye (16-10).

A második felvonás elején Hornyák Péter és a horvát Petar Topic találataival őrizte a különbséget a BKSE, amely a folytatásban egy újabb 4-0-s szériával eldöntötte a mérkőzést (24-15).

A hajrában már kevésbé összpontosítottak a csapatok a védekezésre, így végül gólokban gazdag, magabiztos balatonfüredi sikerrel ért véget a bronzmérkőzés.

később:

döntő: Telekom Veszprém – MOL-Pick Szeged 17.45

– MTI –