Férfi kézilabda MK – A Tatabányáé a bronzérem

Akt.:
A csurgói Borut Oslak (k), valamint a tatabányai Szöllõsi Szabolcs (b) és Szöllõsi Balázs (j) a férfi kézilabda Magyar Kupa harmadik helyéért játszott Tatabánya KC - Csurgói KK mérkõzésen a debreceni Fõnix Csarnokban 2017. április 15-én.
A csurgói Borut Oslak (k), valamint a tatabányai Szöllõsi Szabolcs (b) és Szöllõsi Balázs (j) a férfi kézilabda Magyar Kupa harmadik helyéért játszott Tatabánya KC - Csurgói KK mérkõzésen a debreceni Fõnix Csarnokban 2017. április 15-én. - © MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Budapest – A Tatabánya szerezte meg a harmadik helyet a férfi kézilabda Magyar Kupában, miután a szombati helyosztón öt góllal legyőzte a Csurgót.

Magyar Kupa, a 3. helyért:

Grundfos Tatabánya KC-Csurgói KK 23-18 (10-9)

A találkozón jól tartotta magát a Csurgó, hátrányát többször is ledolgozta, alapvetően azonban a Tatabánya irányított, és összességében magabiztos játékkal szerezte meg a kupabronzot.

A döntőt a címvédő Veszprém vívja a Szegeddel 14.15 órától. Ezúttal 18. alkalommal találkozik az MK fináléjában a két együttes. Az első párharcot 1982-ben a szegediek nyerték, majd 1993-ban, 2006-ban és 2008-ban is ők győztek, 13-szor viszont a veszprémiek.

A debreceni Főnix Csarnokban zajló négyes finálé első napján, a pénteki elődöntőben a szegediek a Tatabányát győzték le 28-20-ra, a veszprémi alakulat pedig a csurgóiakat verte 33-23-ra.

– MTI –Sporthírek