Férfi kézilabda Eb – Az orosz csapat jutott tovább a magyar csoportból

Gdansk/Wroclaw/Budapest – Az orosz válogatott bejutott a középdöntőbe a magyar érdekeltségű gdanski kvartettből, ugyanis az utolsó, szerdai csoportkörben legyőzte a montenegrói csapatot a lengyelországi férfi kézilabda Európa-bajnokságon.

Az oroszok sikere egyben azt is jelenti, hogy a magyarok magukkal viszik a középdöntőbe az ellenük elért vereséget, valamint majd az esti, dánok elleni mérkőzés eredményét.

A középdöntőbe maximálisan négy pont vihető, a magyaroknak legfeljebb kettő lehet, de ehhez le kell győzniük az esélyesebbnek tartott dánokat.

Az Eb-n nagy a tét: a győztes – francia siker esetén az ezüstérmes – utazhat a riói olimpiára, illetve a világbajnok franciákon és az olimpiai selejtezőre már kijutott csapatokon – Lengyelország, Spanyolország, Dánia, Horvátország, Németország, Szlovénia – kívül a két legjobb együttes szerepelhet ötkarikás selejtezőn.

Lengyelországban a magyar mellett még az orosz, a macedón, a fehérorosz, a norvég és a svéd válogatott küzd olimpiai selejtezős tornára még kiadó két helyért. Az A csoportból a szerbek, a B-ből az izlandiak, a D-ből pedig a montenegróiak reménye már elszállt azzal, hogy nem jutottak tovább, velük már nem kell számolni.

Az érintettek közül a norvég 4, az orosz 2, a magyar és a svéd 0, 1 vagy 2, a macedón és a fehérorosz 0 ponttal kezdi a középdöntőt.

A magyarok a középdöntőben a spanyol, a svéd és a német válogatottal találkoznak majd Wroclawban.

Eredmények (az Eb honlapjáról):

3. forduló:

D csoport (Gdansk):

Oroszország-Montenegró 28-21 (14-9)

A montenegróiaknak akkor maradt volna komoly esélyük a továbbjutásra, ha legalább három góllal jobbnak bizonyulnak az oroszoknál, ám betegségek és sérülések miatt tartalékos együttessel álltak ki.

A meccs nem hozott meglepetés, szinte végig az oroszok akarata érvényesült.

Később:

Dánia-Magyarország 20.00

C csoport (Wroclaw):

Németország-Szlovénia 25-21 (12-10)

Később:

Spanyolország-Svédország 20.00

– MTI –Sporthírek


hirdetés