Férfi kézilabda BL – Végig vezetve nyert a Veszprém

A veszprémi Kent Robin Tönnesen (k), valamint a dán Buster Engelbrecht Juul-Lassen (b) és Martin Larsen a kézilabda Bajnokok Ligája hatodik fordulójában játszott Telekom Veszprém - Aalborg Handbold mérkőzésen a Veszprém Arénában 2017. november 4-én.
A veszprémi Kent Robin Tönnesen (k), valamint a dán Buster Engelbrecht Juul-Lassen (b) és Martin Larsen a kézilabda Bajnokok Ligája hatodik fordulójában játszott Telekom Veszprém - Aalborg Handbold mérkőzésen a Veszprém Arénában 2017. november 4-én. - © MTI Fotó: Bodnár Boglárka
Budapest, Veszprém – A Telekom Veszprém házigazdaként végig vezetve, 30-24-re legyőzte a dán Aalborg HB csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének hatodik fordulójában szombaton.

A veszprémiek továbbra is veretlenül vezetik csoportjukat.

Eredmény, férfi Bajnokok Ligája, 6. forduló, B csoport

Telekom Veszprém-Aalborg HB (dán) 30-24 (16-10)

Veszprém gólszerzői: Lékai 7, Marguc, Ilic, Gajic, Nilsson, Ancsin, Blagotinsek 3-3, Manaszkov, Tönnesen 2-2, Ugalde 1

A hazaiak keretéből Nagy László és Renato Sulic hiányzott a dán bajnokcsapat elleni találkozón.

A Veszprém gyors és pontos játéka a 12. percre négygólos vezetést eredményezett (8-4). A vendégek hét, a házigazdák öt percig nem dobtak gólt, ám ezt az időszakot követően tovább növelte előnyét az előző szezon BL-bronzérmese, és a tendencia Lékai Máté vezérletével folytatódott a szünetig (16-10).

A 38. percben a norvég Kent Robin Tönnesen a harmadik kiállítása miatt végleg kivált a játékból, így Ancsin Gábor egyedüli jobbátlövő maradt a magyar csapatban. Nem sokkal később Lékai Mátét bokafájdalmak miatt le kellett cserélni. Az ő pótlása még komolyabb feladatot jelentett Ljubomir Vranjes vezetőedzőnek, mert nem volt más irányító a keretben, de a játékos hamarosan visszatérhetett a pályára.

Az Aalborg némileg csökkentette a különbséget (21-17), de erre a látványosan kézilabdázó hazaiak egy 4-0-s sorozattal reagáltak, és magabiztosan, végig vezetve győztek.

A dán együttes legeredményesebb játékosa Simon Hald Jensen volt, aki mind a hat lövését gólra váltotta.

A veszprémiek jövő vasárnap a BL-ezüstérmes francia Paris Saint-Germain otthonában folytatják szereplésüket a csoportkörben.

– MTI –


Vasárnap játsszák:

A csoport: MOL-Pick Szeged – Rhein-Neckar Löwen (német) 17.15