Sport

2018.04.28. 09:08

Divízió I-es jégkorong-vb - Szlovén siker a kazahok ellen

Budapest - A szlovén válogatott fordulatos mérkőzésen 5-3-ra nyert a kazahok ellen a budapesti divízió I/A-s jégkorong-világbajnokságon, a negyedik forduló pénteki játéknapján, ezzel jelentős lépést tett a bennmaradás felé, egyben megőrizte feljutási esélyét.

Budapest - A szlovén válogatott fordulatos mérkőzésen 5-3-ra nyert a kazahok ellen a budapesti divízió I/A-s jégkorong-világbajnokságon, a negyedik forduló pénteki játéknapján, ezzel jelentős lépést tett a bennmaradás felé, egyben megőrizte feljutási esélyét.

Eredmény, 4. forduló:

Szlovénia-Kazahsztán 5-3 (2-2, 2-1, 1-0)

gólszerző: Verlic (6., 28., 54.), Urbas (16.), Kovacevic (38.), illetve Petuhov (7.), Grents (11.), Aszetov (39.)

A torna előtt a vb két legerősebb válogatottjának tartott együttesek közül a kazah lehetett elégedettebb eddigi teljesítményével: a magyarokat és a briteket legyőzte, mielőtt alulmaradt az olaszokkal szemben. A tavaly még a világelitben szerepelt, a phjongcshangi téli olimpián kilencedik szlovénok - óriási meglepetésre - kikaptak a britektől, majd a lengyelektől is a magyarok felett aratott sikerüket megelőzően.

A találkozó gyors gólváltással indult, szlovén előnyre 80 másodperc múlva érkezett az egyenlítő találat. Sőt, a kazahok a vezetést is átvették a harmad közepén, ám nem sokkal később a szlovénoknak sikerült válaszolniuk. A nyitány kiegyenlítettségét jelzi, hogy mindkét együttes tízszer kísérletezett kapura lövéssel.

A második játékrész elején a szlovén Ziga Pance tízperces büntetést kapott sportszerűtlen viselkedésért, de nélküle is visszavette a vezetést csapata emberelőnyben. A mérkőzés felénél Robert Sabolic sérülése miatt a vb-n először léptek jégre az egészségügyiek, a szlovén csatár azonban végül a beavatkozásuk nélkül, társai támogatásával, saját lábán korcsolyázott le, majd bicegett az öltözőbe. Ebben a szakaszban a szlovénok uralták a játékot, több lövésük is volt - a harmadot 16-3-ra nyerték ebben az összevetésben -, aztán négy a három ellen kétgólosra növelték a különbséget, amiből mindössze 14 másodperc múlva egyet lefaragtak a kazahok.

A záró felvonásnak egygólos szlovén előnnyel vágtak neki a felek, majd bő hat perccel a dudaszó előtt Miha Verlic harmadik találatát láthatta egy korongszerzés után a Papp László Budapest Sportarénában 1645 fős közönsége. A szlovén támadóé volt a budapesti vb első mesterhármasa. Az utolsó öt percet négy a négy ellen kezdték a csapatok, de nem született gól sem ebben a szakaszban, sem a hajrában. Ez a harmad is kiegyenlítetten alakult, ismét tíz-tíz kapura lövés volt mindkét oldalon.

A vb első két helyezettje feljut a 16 csapatos elitbe, az utolsó pedig 2019-ben a divízió I/B-ben szerepel majd.

Csütörtökön játszották:

Magyarország-Lengyelország 3-2 (2-0, 0-2, 1-0)

később:

Olaszország - Nagy-Britannia 19.30

5. (utolsó) forduló:

szombat:

Kazahsztán-Lengyelország 12.30

Szlovénia-Olaszország 16.00

Magyarország - Nagy-Britannia 19.30

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!