Férfi kézilabda BL – Négyéves eltiltás vár a bírót fellökő veszprémi szurkolóra

Budapest – A férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjébe jutott MVM Veszprém csapata négy évre kitiltja meccseiről azt a szurkolót, aki szombaton, a Szkopje elleni negyeddöntő hajrájában meglökte a mérkőzés egyik játékvezetőjét.

A veszprémi klub a honlapján közleményben tudatta, hogy a videofelvételek alapján eljárást és a jogszabályban meghatározott maximális idejű kitiltást kezdeményezett a drukker ellen, aki a “sajnálatos” incidenst okozta. A magáról megfeledkezett szurkoló a meccs utolsó percében lökte meg a bírót, aki elesett.

“Amint a rendőrség és a mérkőzés szervezője által vezetett eljárások véget érnek, az elkövető ellen a jogszabályban meghatározott maximális, négyéves kitiltás fog érvénybe lépni minden hazai, általunk szervezett sportrendezvényről” – áll a közleményben.

A Veszprém Handball Team Zrt. őszinte sajnálatát fejezte ki a történtek miatt, s amint fogalmazott, bízik benne, “hogy egy ember elfogadhatatlan cselekedte nem fog rossz fényt vetni az Európa szerte minden sportbarát által elismert veszprémi szurkolótáborra”.

A veszprémiek mindehhez hozzátették, hogy a jövőben is hasonló szigorral lépnek fel ilyen eseteknél.

A szombati találkozó 30-30-as döntetlennel zárult, a veszprémiek összesítésben három góllal bizonyultak jobbnak a Vardar Szkopjénál és készülhetnek a május 28-29-i kölni négyes döntőre.

– MTI –
hirdetés