Férfi kézilabda BL – Derűlátó magyarok a nyolcaddöntő előtt

Budapest – Az MVM Veszprém és a MOL-Pick Szeged is derűlátó a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntője előtt.

Vasárnap este derült ki, hogy az előző kiírásban második veszprémiek az ukrán Motor Zaporizzsjával, a szegediek pedig a német THW Kiellel mérkőznek a nyolc közé jutásért.

Kálomista Gábor, a veszprémi csapatot működtető zrt. vezérigazgatója az MTI érdeklődésére hétfőn elmondta: az MVM Veszprém jobb csapat az ukránnál, és tovább kell jutnia.

Emlékeztetett arra, hogy két szezonnal korábban, 2014. február 22-én a Zaporizzsja Harkivban látta vendégül a Veszprémet. Az ukrajnai háborús helyzet miatt nem sporteseményekre jellemző hangulat fogadta a csapatokat. A bemelegítés alatt a szervezők nem játszottak zenéket, és a szurkolók is csendben ültek a helyükön. A kezdő sípszó előtt a kijevi összetűzésekben elhunytakra emlékeztek a csarnokban. Mivel a Veszprém addigra már bebiztosította csoportelsőségét, csak a Zaporizzsja számára volt tétje a találkozónak, a győzelem ugyanis nyolcaddöntőt ért a számára. A tartalékos Veszprém végül 26-22-re kapott ki. Előtte, a 2013. októberi veszprémi találkozón a magyar bajnok 44-27-re diadalmaskodott.

A Zaporizzsja abban a szezonban a THW Kiel elleni nyolcaddöntő “hazai” találkozóját Győrben rendezte meg 2014. március 20-án, ugyanis az európai szövetség akkor már nem engedélyezte ukrajnai meccs megtartását, és kikapott 31-28-ra, majd később kiesett.

Az ukrán együttes a mostani kiírásban a Kijev melletti Brovariban rendezi otthoni mérkőzéseit.

Továbbjutás esetén a magyar bajnok a lengyel Wisla Plockkal vagy a macedón Vardar Szkopjével találkozik a kölni Final Fourba jutásért.

Érdekes, hogy kedden a SEHA Ligában éppen a Szkopje otthonában lépnek pályára Nagy Lászlóék, akik szombaton nagy csatában győztek a vendég Plock ellen a BL-csoportzáráson.

A Szeged az előző kiírásban a negyeddöntőben futott össze a Kiellel, ám az átlövő Ilyés Ferenc szerint az idei német csapat nem ugyanaz, mint a tavalyi. A Tisza-partiak vasárnap este kikaptak a lengyel Kielce otthonában, pedig 50 percig uralták a meccset.

“Nem szabad feladni, megyünk tovább. Bízom benne, hogy több esélyünk lesz a Kiel ellen, mint a tavalyi negyeddöntőben volt” – mondta Ilyés Ferenc a klub honlapján.

A vezetőedző, Juan Carlos Pastor úgy vélte, hogy a Kielce elleni hosszú, jó periódus mindenképpen erőt kell, hogy adjon az előző kiírásban negyedik Kiel elleni csatára. Amennyiben a szegediek bravúrral továbbjutnának, úgy a címvédő spanyol Barcelona vár rájuk a Final Fourért.

A nyolcaddöntő párosítása:

(1. mérkőzés: március 16-20., visszavágó: március 23-27.):

Motor Zaporizzsja (ukrán) – MVM VESZPRÉM
Meskov Breszt (fehérorosz)-Kielce (lengyel)
Montpellier (francia) – Flensburg-Handewitt (német)
Wisla Plock (lengyel)-Vardar Szkopje (macedón)
MOL-PICK SZEGED – THW Kiel (német)
PPD Zagreb (horvát) – Rhein-Neckar Löwen (német)

A negyeddöntő párosítása:

(1. mérkőzés: április 20-24., visszavágó: április 27.-május 1.):

Zagreb/RN Löwen – PSG (francia)
Szeged/Kiel – Barcelona (spanyol)
Plock/Szkopje – Zaporizzsja/Veszprém
Montpellier/Flensburg – Breszt/Kielce

– MTI –Sporthírek


hirdetés