Fenyegetőzött a vád szerint

Konyár – A vádiratban felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta az ügyészség.

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és más bűncselekmény miatt emelt vádat egy hosszúpályi férfi ellen, aki a vonaton ittasan kötekedett az utasokkal, majd az őt rendreutasító kalauzt bicskával fenyegette meg.

Dulakodás a vonaton

Április 2-án az ittas férfi ­Konyár-Sóstón szállt fel a Nagykereki és Debrecen között közlekedő vonatra. Az agresszív férfi a vele együtt felszálló utastársát provokálta, kiabált vele. A jegyvizsgáló a vádlottat rendreutasította, és felszólította, hogy a következő megállóhelyen szálljon le. Az ittas férfi azonban nem szállt le, hanem elővett egy bicskát, kinyitotta, a vele szemben álló kalauz felé tartotta, és kijelentette, hogy nem fog leszállni. A sértett megpróbálta elvenni a kést, dulakodtak. Az utasok lefogták a vádlottat, és elvették tőle a bicskát. Az agresszív férfi elővett egy eldobható borotvát és azzal hadonászott az utasok felé, akiknek határozott felszólítására szállt csak le a szerelvényről.

A sértettnek 8 napon belül gyógyuló sérülése keletkezett, emiatt magánindítványt terjesztett elő.

Pártfogó felügyelet

Az ügyészség a vádlottal szemben felfegyverkezve elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és könnyű testi sértés miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. Az ügyészség a könnyű testi sértés vonatkozásában a vád képviseletét átvette. A vádiratban felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta, továbbá azt, hogy a járásbíróság rendelje el a vádlott pártfogó felügyeletét.

HBN