Fényárba borul a cívisváros

Akt.:
Fényárba borul a cívisváros
© Illusztráció: Derencsényi István
Debrecen – Idén egy kicsit más lesz a karácsonyi fényjáték mint tavaly.

Bár még csak október vége van, de – az elmúlt évekhez hasonlóan – már most elkezdték felrakni a fákra a karácsonyi díszkivilágítás elemeit a Régi Városháza előtti területen.

A polgármesteri hivatal közleményéből kiderül, hogy a karácsonyi fényjátékot idén összesen 150 ezer fényforrás fogja biztosítani. A Piac utca teljes hosszában, a Kossuth tértől a Petőfi térig, a Nagytemplom mögötti Emlékkertben, a Kálvin téren, a nyugati kiskörúton, a Darabos utcán, a Burgundia utcán, a Simonffy utcán, a Hal közben, valamint Kismacson, Nagymacson, Bánkon, Dombostanyán és Józsán lesz díszkivilágítás. A Piac utcán újra látható lesz a fényfa és a fényszökőkút. Az Aranybikától a Nagytemplomig tartó szakaszon – összesen 22 fán – LED égőket alkalmaznak, melyek energiatakarékosak, a hagyományos izzóknál lényegesen nagyobb élettartamúak és fényerejűek.

Már díszítik a főteret karácsonyra Fotó: Matey István ©

Az idei évben új elemeket is telepítenek a villamos sín fölé, a Nagytemplomtól a Csonka templomig. Az égőket először advent első vasárnapján, november 29-én este kapcsolják majd fel.

HBN-OCs
hirdetés