Felvételi: holnapig ajánlott elküldeni a hiányzó dokumentumokat

Szerdáig érdemes elküldeniük a felvételizőknek azokat a dokumentum-másolatokat, amelyek a felvételi pontok számításához kellenek, de a jelentkezés benyújtásakor még nem álltak a rendelkezésükre.

Ilyen lehet például egy tavasszal tett nyelvvizsga igazolása, a szakképzettséget igazoló okirat, illetve idén érettségizők esetében a 12. vagy 13. évfolyamos év végi középiskolai bizonyítvány.

A hiányzó papírokat a legegyszerűbb és leggyorsabb a www.felvi.hu-ról elérhető e-felvételi segítségével feltölteni, amelynek e-ügyintézés funkcióját nemcsak az elektronikusan, hanem a papír alapú jelentkezési lapot beküldők is használhatják. A hiányzó dokumentumokat postai úton, ajánlott levélként is el lehet küldeni az Oktatási Hivatal 1380 Budapest, Pf. 1190 címre. Ezzel kapcsolatban bővebb információ a www.felvi.hu honlapon található.

Amennyiben a diákok június 2-ig pótolják a papírokat, bármilyen probléma esetén még marad idő a további ügyintézésre, korrigálásra – közölte az Educatio. A végső határidő 2010. július 8-a; az e-felvételi felület egészen eddig a határidőig nyitva áll a jelentkezők számára. Július 8-a a végső határideje az adatmódosításoknak és az egyszeri sorrendmódosításnak is.