Felvételi 2010 – több mint 200 új mesterszak

Megjelent a felvételi tájékoztató kiegészítése.

Ebben új képzéseket is meghirdettek az intézmények, így az idei kínálat 63 alap-, 69 felsőfokú-, valamint 253 mesterképzési lehetőséggel bővült. Más változások is történtek: néhány szak esetében az intézmény módosította a felvételi feltételeket vagy a vizsgakövetelményeket, a szakirányokat, esetleg a pontszámítást. Egyes helyeken változott a költségtérítés összege is – derül ki az Educatio keddi közleményéből. A változásokat a www. felvi.hu oldalon találják az érdeklődők, ahol már a frissített adatbázisokat böngészhetik.

A kiegészítés a 2010. szeptemberében induló képzéseket megcélzó diákokat érinti, akiknek február 15-ig kell leadniuk jelentkezésüket. Az intézmények többnyire párban, tehát államilag támogatott és költségtérítéses képzésben hirdetik meg azokat az alapképzési, mesterképzési szakokat és felsőfokú szakképzéseket, amelyek a kiegészítésbe kerülnek.

A tavalyifelvételi eljáráshoz hasonlóan idén is főleg a mesterképzésre, ezen belül is a tanári szakokra készülők választási lehetősége bővül: több mint kétszáz új közül választhatnak az oklevéllel már rendelkezők, amelynek fele tanári szakképzettségeket takar – közölte az Educatio.

A kiegészítés megjelent az Oktatási Hivatal (www.oh.gov.hu), az Oktatási és Kulturális Minisztérium (www.okm.gov.hu) honlapján is.