Felújítják a Diószegi utat

Felújítják a Diószegi utat
© Fotó: Orosz Csaba
Debrecen – Több mint 7,8 kilométeren korszerűsítik a Debrecent és Létavértest összekötő szakaszt.

Megkezdődött a Debrecent és Létavértest összekötő út részleges rekonstrukciója. A munka miatt a Gizella-Borzán Gáspár utcai körforgalomtól kezdve a Diószegi úton a fél útpályát néhány száz méteren lezárták. A közlekedést jelzőlámpa irányítja, így az autósok időnként pár perces várakozásra kényszerülnek.

A helyszínen tartott sajtótájékoztatón Szoták Zoltán, a beruházó Magyar Közút Nonprofit Zrt. Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóságának igazgatója elmondta: az első 400 méteren nemcsak az aszfaltot cserélik, hanem az útalapot is megerősítik. Az ezt követő négy kilométert néhány éve már rendbe hozták, így ott most csak új buszöblöket alakítanak ki. Ezután Bánk végéig, ahol szükséges cserélni az alépítményt új kopóréteget terítenek le, valamint elkülönített buszmegállókat hoznak létre. (Összesen 22 buszöböl lesz.)

Az árkokat kitisztítják, az átereszeket renoválják. Több szakaszon kiemelt szegélyt és szalagkorlátot építenek. A 8-as kilométerszelvénynél a kanyar ívét korrigálják. A felújított útburkolatra friss jelzéseket festenek fel, a jelzőtáblákat újakra cserélik.

A várhatóan nyár végéig tartó munkák idejére Szoták Zoltán az arra járók türelmét, megértését kérte.

Komolay Szabolcs, Debrecen alpolgármestere hozzátette: a környéken élők nagyon várták már az út rendbetételét, melyen nagyon nagy a forgalom. Naponta átlagosan 15 ezer autó halad arra. Hangsúlyozta, hogy az új buszöblöknek köszönhetően kevesebb lesz a balesetveszélyes forgalmi szituáció, illetve így nem kell majd a buszról esős időben a sárba leszállni.

HBN-OCs