Felújítanák az Ondódra vezető utat

Felújítanák az Ondódra vezető utat
© Illusztráció: Ádám János
Debrecen – 400-an írták alá a levelet, amelyben a tönkrement burkolat rendbehozását kérik.

Amennyiben a város költségvetése lehetővé teszi, az Új Főnix Terv keretében a következő években újraaszfaltozzák az ondódi városrészbe vezető utat. Az erre vonatkozó ígéretet dr. Papp László polgármester tette a múlt csütörtöki közgyűlés végén, miután Hernádi Zoltán (Fidesz-KDNP) képviselő arról beszélt, hogy egy ezt kérő, 400 aláírással támogatott levelet kapott az ott lakóktól. Az ondódi út (Kádárdűlő) a Kishegyesi út folytatása, (az M35-ös autópályán túli rész) most rossz állapotú, kátyús, sok helyen repedezett, a korábbi egyenetlen javításokon ugrál, pattog az autók kereke.

Számlázott a gázszolgáltató

A Tigáz minimum 40 eurónak megfelelő forint összegű büntetést számláz azoknak a vállalkozóknak, akik az elmúlt hónapokban akár csak egyetlen nappal is, de késve fizették be a gázszámlájukat. Ez érinti-e az önkormányzatot? – kérdezte a DK-s Varga Zoltán a közgyűlésen.

Racsmány Gyula, a polgármesteri hivatal vagyonkezelési osztályának vezetője elmondta: 300 forintos számlák időbeni be nem fizetése miatt több mint 3 millió forintról kaptak felszólítást a cégtől.

– Egy kormányrendelet előírja, hogy nyolc napon belül be kell fizetni a számlát. Ugyanakkor a Tigáz szinte minden számlát normál levélben küld ki. Vagyis nem tudja igazolni azt, hogy a fogyasztó azt mikor vette át. Úgyhogy megpróbáljuk ezen az úton megtámadni ezt – válaszolta a felvetésre Racsmány Gyula.

A polgármester ezután arra kérte kollégáit, hogy mivel az önkormányzat nem küzd likviditási problémával, minden számlát fizessenek ki időben.

Rendet Szepes határába

Szabó Gyula (Fidesz-KDNP) képviselő azt kérte, hogy kaszálják le a szepesi bekötőút menti területet, mert így egyrészt balesetveszélyes, másrészt nem esztétikus. Papp László arra szólította fel az illetékes osztályvezetőt, hogy tegyenek eleget a kérésnek, és minél hamarabb vágják le a gazt a területen.

HBN–OCs


Pedagógusokat, sportolókat és tehetséges fiatalokat ünnepeltek a debreceni közgyűlés ülésén
Átadták a Debrecen Város Kiváló Pedagógusa és a Debrecen Város Közoktatásáért díjakat, illetve a Cívis Talentum, valamint a Békessy Béla sportösztöndíjakat a csütörtöki közgyűlésen. Az elismeréseket Papp László polgármester adta át.