Felújítanák a teret

Akt.:
Felújítanák a teret
Felújítanák a teret - © Fotó: Orosz Csaba
Debrecen – A rongálások miatt több mint 10 éve raktárban porosodik Tilless Béla köztéri műalkotása.

Tervbe vettük az Egyetem sugárút és a Füredi utca kereszteződésében található kis tér, benne az L alakú, most üres medence teljes felújítását, egységes arculatúvá alakítását – jelentette ki portálunk kérdésére a polgármesteri hivatal városfejlesztési főosztályának vezetője. Varga László erről annak kapcsán beszélt, hogy mint beszámoltunk róla, évek óta csak falevelek, por, időnként pedig egy kis szemét van az ottani víztározóban. (Az AKSD takarítja a környéket.)

Az illetékes arról is tájékoztatott, hogy a nagyjából egy méter mély medencében a víznyomás hatására 2003-ig Tilless Béla krómacél-fény-mobil szobra forgott, amelyet a sorozatos rongálások miatt távolítottak el. A műalkotás azóta is egy raktárban van és új helyet keresnek neki. Amennyiben a felújítás során bekameráznák a területet, a szobrot lehet, hogy visszaviszik az eredeti helyére.

A beruházásra a következő egy-két évben kerülne sor.

HBN-OCs


Kiszáradt medence
Debrecen – Nagyjából egy évvel ezelőtt is beszámoltunk arról a valamikor vízzel teli, ma inkább szemetet, faleveleket tartalmazó L alakú nagyobb medencéről, amely az Egyetem sugárút és a Füredi utca sarki kis parkban található.