Feltörte a kocsit, de csak az okmányiroda WC-jéig jutott

Egy okmányiroda mellékhelyiségében fogták el a rendőrök azt a férfit, aki nem sokkal korábban betörte egy teherautó ablakát, és elszaladt a benne lévő táskával.

A tolvajt a kocsi tulajdonosa, és annak barátja vette üldözőbe, a férfi ezután menekült az épületbe. Mint kiderült, a fiatalember az intézmény WC-jében rejtőzött el, ahonnan csak többszöri felszólításra jött elő.

Az eset szerdán, kora délután történt Zuglóban, a Bácskai utcában. Egy férfi arra lett figyelmes, hogy teherautója jobb első ablakát egy ismeretlen betöri, majd elszalad az utastérben lévő táskával. A tulajdonos és barátja a tolvaj után eredt. A menekülő ezután beszaladt a közeli okmányirodába, de előtte még eldobta zsákmányát. Egy közelben szolgálatot teljesítő rendőr hallotta az üldözők “tolvaj, tolvaj!” kiáltásait, és ő is a menekülő után szaladt, közben pedig erősítést kért a helyszínre.

A rendőrök lezárták az épület kijáratait és megkezdték az átvizsgálást, beleértve a mellékhelyiséget is. A WC egyik ajtaja zárva volt, a bent tartózkodó fiatalember csak többszöri felszólításukra volt hajlandó előbújni. A jármű tulajdonosa egyértelműen felismerte a tolvajt, aki nem sokkal korábban betörte a kocsija ablakát és kilopta belőle táskáját. Az elfogott 31 éves férfit a rendőrök előállították, vele szemben a további eljárást az Észak-pesti Bűnügyi Régió folytatja le- tájékoztatta a Független Hírügynöséget vasárnapi közleményében a Budapesti Rendőr-főkapitányság.