Feltételezik, hogy voltak társai

„Ütős” bizonyítékokkal is rendelkeznek a rendőrök, de a nyomozás java még hátravan.
Amit a lopás bűncselekményről tudni érdemes [.pdf – 57KB]

Előzetes letartóztatásba helyeztek a napokban egy 22 éves férfit, akit a rendőrség legalább egy gépkocsi feltörésével gyanúsít, ugyanakkor elképzelhető, hogy többet is elkövetett. Mint Juhászné Kiss Katalin százados, a debreceni rendőrkapitányság szóvivője elmondta, a debreceni nagyerdei övezetben május közepétől június közepéig tíz olyan gépjárműfeltörés történt, ami során az ajtózár felfeszítésével jutottak hozzá a kocsiban hagyott értékekhez, táskákhoz, fényképezőgépekhez, stb.

Rács mögött

A nyomozók visszatérő akciókkal és az esetek alapos elemzésével próbáltak a tettesek nyomára jutni, illetve megelőzni a hasonló bűncselekményeket. A közelmúltban megtört a jég: egyértelmű tárgyi bizonyítékot sikerült szerezni arról, hogy a már említett fiatalember tört fel egy Barkas lakókocsit a Vas Gereben utcán a tavasz végén.

Augusztus 16-án a vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt már többször büntetett férfit – aki a gépjárműfelderítési alosztály munkatársai szintén jól ismernek különféle, kocsikkal összefüggő bűncselekmények miatt – gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették.

A rendőrség keresi a fiatalember társait, ugyanis a nyomozók meggyőződése szerint nem egyedül követte el „portyázott”. Mivel a gyanúsított ellen jelenleg garázdaság és betöréses lopások miatt is eljárás folyik, a rendőrség előterjesztést tett az ügyészségen az előzetes letartóztatása érdekében, mivel álláspontjuk alapján szabadlábon újabb bűncselekményeket követne el. A bíróság helyt adott a kezdeményezésnek, így a fiatalember jelenleg is rács mögött van.