Féltékenységből akarta megölni exe barátját Zsákán: összevagdosta egy kaszával, utána elbújt a rendőrök elől

Akt.:
Féltékenységből akarta megölni exe barátját Zsákán: összevagdosta egy kaszával, utána elbújt a rendőrök elől
© Fotó: police.hu
Zsáka – Emberölés bűntett kísérlete miatt javasolnak vádemelést a gyanúsított ellen, aki tavaly október végén nádvágó kaszával támadt egy másik férfira Zsákán – tájékoztatott a megyei rendőr-főkapitányság. A rendőrséget az esetről a férfi ellátására érkező mentők értesítették.

Mint arról beszámoltunk, a sértett a barátnőjével aludt, amikor a tettes a hajnali órákban rájuk törte a lakás ajtaját és gyilkossággal fenyegetőzött. Szerdán a rendőrség azt közölte, hogy a gyanú szerint B. Barnabás békülni akart a volt élettársával, ám féltékenységből úgy döntött, hogy megöli a nő párját. Egy kaszával testének több pontján megvágta az 52 éves férfit, aki súlyos, nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az elkövető tette után elmenekült.A 46 éves támadó egy közeli házban próbált meg elrejtőzni, két órával később azonban elfogták. A nyomozók az elkövetéskor használt nádvágó kaszát egy csatornába rejtve találták meg. Miután B. Barnabást gyanúsítottként kihallgatták, a bíróság elrendelte a férfi előzetes letartóztatását.


zs2

Fotó: police.hu


HBN


Az elmúlt 24 óra intézkedései számokban

A Hajdú-Bihar megyei rendőrök az elmúlt 24 órában 2 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek könnyű sérüléssel végződtek. A szolgálatot ellátó állomány 13 személyt fogott el, akik közül 6 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, 7 főt a velük szemben érvényben lévő körözés alapján. A rendőrök 10 személyt állítottak elő, köztük 5 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 11 esetben történt.