Féltékenység miatt rabolhatták el a lányt Nyírábrányból

Akt.:
A rendőrök elfogták a körözött férfit és társát
A rendőrök elfogták a körözött férfit és társát - © Fotó: police.hu
Debrecen – Egy megyeszékhelyi áruháznál bukott le a 17 éves lányt magával hurcoló férfi.

“Gengszterként” és „alvezérként” mutatkozik be a legnépszerűbb közösségi oldalon a férfi, aki a megalapozott gyanú szerint elrabolta a 17 éves barátnőjét Nyírábrányból. Gy. Attilát és egy fehér Volkswagent felhívásban kereste a rendőrség szerdán, annak alapján figyeltek fel járókelők a gépkocsira és az abban ülő három alakra az esti órákban a Kishegyesi úti bevásárlóközpont parkolójában.

Mint arról beszámoltunk, a lányt az utcáról hurcolta magával a 28 éves, kifejezetten erős testalkatú férfi. Megfenyegette – információnk szerint kést szorított a torkához –, a hajánál fogva az autóhoz rángatta, majd beszállásra kényszerítette. Az autót, amivel elhajtottak, viszont nem ő vezette, hanem egy társa – derült ki a rendőrség közléséből. Az emberrablás hátterében szerelemféltés állhat, úgy értesültünk, nem először tett ilyet a férfi: korábban két napig tartotta fogva egy erdőben a lányt.

A rendőrök Gy. Attilát és a 41 éves, szintén hencidai R. Tamást a parkolóban elfogták és előállították, ellenük személyi szabadság megsértésének megalapozott gyanúja miatt nyomoznak. A 17 éves lányt a rendőrök orvoshoz vitték – tájékoztatott dr. Dobó Dénes főhadnagy, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

HBN