Felszólító levél az Apehtől

Olvasónkra rájárt a rúd az elmúlt hónapokban. Pontosabban az Apeh…

Elmesélte nekünk kálváriáját, miszerint előző év végén vásárolt egy szilvásváradi ingatlant feleségével, mely után megfizette a kötelező illetéket az állam felé ez év februárjában.

Eddig minden rendben is ment, mígnem felszólító levelet nem kapott az illetékes hatóság (esetünkben az Apeh) felől, miszerint nem tett eleget az illeték befizetésének:

– Hiába mutattam én be a hivatalos nyugtát nem is egyszer, hiába telefonáltam összeségében órákat a különböző hivataloknak, odáig fajult a dolog, hogy nem is olyan rég bírósági végrehajtásról szóló végzést kaptunk kézhez a hivataltól. Le akarták foglalni az autónkat, továbbá feleségem fizetését is.

Ügyvédemmel fellebeztünk, majd sokadik “jajkiáltásom” végre meghallgat, így a napokban tájékoztattak a jövedelem-letiltás visszavonásáról. Két mondatban…

Se egy elnézését kérjük, mi vagyunk a hibásak, semmi. Hónapokon át jártak a nyakamra jogtalanul. Azt képzelik, hogy ők bármit megtehetnek, mi meg nyeljük le a békát? – mesélte ingerülten a “hercehurca” részleteit.