Felszámolás alatt az Autószöv

Felszámolás alatt az Autószöv
Debrecen – Egyelőre csupán annyi biztos, hogy a bíróság elrendelte a Debreceni Autójavító és Kereskedelmi Szövetkezet (Debreceni Autójavító Kisszövetkezet) felszámolását, azt azonban még a felszámolóbiztos sem tudja megmondani, hogy a hitelezők pontosan mekkora követelési igényt nyújtanak be a nagymúltú vállalkozással szemben

 „Fontos tudni, hogy a felszámolásra nem az autójavító szövetkezet tevékenysége vezetett, hanem az, hogy egy cégcsoport részeként a banki hitelek miatti követelések őket is érintik” – mondta el a Naplónak Hajdu Attila, a felszámolással megbízott budapesti PRE-ACTIVE Szolgáltató Kft. munkatársa.

A felszámolóbiztos közölte, hogy a zárómérleg még nem készült el, a hitelezők pedig május tizedikéig nyújthatják be a követeléseiket. Tőle tudtuk meg azt is, hogy a felszámolást egy hitelező pénzintézet kezdeményezte. – A cég működését a felszámolási eljárás ideje alatt igyekszünk fenntartani, és olyan befektetőt próbálunk találni, akinek működő egészként értékesíthetjük a szövetkezet vagyonelemeit – jelentette ki Hajdu Attila.

HBN