Sport

2016.08.02. 17:13

Várpalotán térhet vissza a profik közé szeptemberben

Debrecen - A kocsmai verekedő stílusban öklöző Baran Attila vár Tobyra.

Debrecen - A kocsmai verekedő stílusban öklöző Baran Attila vár Tobyra.

Több, mint egy év kihagyás után ismét megméretteti magát a profik között Török Ferenc. A Felix Promotion újabb gálát hoz tető alá, szeptember 17-én, Várpalotán gyűlnek majd össze az ökölvívók – az eseményre meghívást kapott a Toby becenévre hallgató debreceni bokszoló is.

Töröknek tavaly júniusban volt az utolsó hivatásos mérkőzése, ugyan decemberben, majd idén májusban is meccselt volna, de végül úgy alakult, hogy egyszer sem lépett kötelek közé. – Kelemen Balázs távozott a Rácz Félix vezette klubtól, és én kerültem a helyére. A napokban üzent Félix, hogy számítanak rám Várpalotán. Baran Attila ellen lépek szorítóba, a tervek szerint négy vagy hat menetes lesz a viadal. Még van egy bő hónapom a felkészülésre, bizakodó vagyok. Azt hiszem, jót is tett a kihagyás, sok dologra rájöttem ez idő alatt. Folyamatosan edzésben vagyok, a DVSC-nél készülök, Salánki László irányítása alatt. Immár könnyen hozom a súlyom, megerősödtem testileg és lelkileg is, jó formában érzem magam, győzelemmel szeretnék visszatérni. Az elmúlt hónapokban volt egy pár amatőr meccsem, így nem maradtam erőpróba nélkül – mondta el lapunknak Török, aki kitért ellenfelére is.

Kihasználni a gyorsaságát

– Baran ütőereje erős, ugyanakkor technikailag kiforratlan, olyan tipikus kocsmai verekedő – ez fekszik nekem. Lassúak az ütései, viszont magasabb nálam, a gyorsaságomat kell majd kihasználnom ellene. Riválisom egy remek mesterrel, a KSC edzőjével, Berki Ferenccel készül, nem lesz könnyű dolgom, de ha okosan csinálom, meglehet a siker – bizakodott a bunyós, majd hozzátette, idővel címmeccsen szeretne bizonyítani, és reméli, később talán megmérkőzhet Kiss Mátéval, vagy Baranyi Richárddal szemben is.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!