Felszabadultan játszhat a DVSE

Felszabadultan játszhat a DVSE
© Fotó: Kiss Annamarie
Debrecen – Világsztárok érkeznek a Debreceni Sportuszodába szerdán este.

A ZF-Eger együttesét látja vendégül a DVSE vízilabdacsapata a Debreceni Sportuszodában szerdán. A 19.30-kor kezdődő találkozón egy bravúrgyőzelemmel óriási lépést tehet Miroslav Bajin együttese a középszakasz 6. helyének megszerzése felé – írja a klub honlapja.

Csaknem egy hónap után újra hazai medencében szerepel a DVSE, ráadásul az élmezőnyhöz tartozó, Bajnokok Ligája-résztvevő Eger lesz az ellenfél a középszakasz 6. fordulójában. A két csapat már kétszer találkozott egymással a szezonban, mindkétszer a Heves megyeiek nyertek. A BENU Magyar Kupa selejtezőjében 16–10-re, míg a március eleji bajnokin 14–9-re nyertek Hosnyánszky Norberték.

Nem pofozógépek

A hajdúságiak eddig a várakozások felett szerepelnek a bajnokságban, hiszen amellett, hogy kvalifikálták magukat a felsőházba, a Honvéd és a BVSC ellen már két győzelmet is jegyeznek a legjobbak között. A DVSE már biztosan az 5–8. helyért folytatja majd a küzdelmeket, ám egyáltalán nem mindegy, hogy pályaelőnyből kezdik-e a keresztjátékot. Ehhez a hatodik helyet kell megcsípniük Kovács Gáboréknak, melyhez várhatóan minimum egy pontot még szerezniük kell.

A klub vezetősége nagyon elégedett az eddigi eredményekkel, hiszen már a szezon vége előtt leülnek tárgyalni a játékosokkal a folytatásról, Macsi Patrikkal és Smitula Gergellyel már meg is született a megállapodás. Előbbi három, utóbbi két évig fogja még legalább szolgálni nevelőegyesületét. Becsky István, a DVSE ügyvezetője elmondta, hogy az egyesület rövid- és hosszú távú terveinek is szerves részei a debreceni nevelésű játékosok.

Az esélyesség terhe

Az Eger ugyanakkor úgy tűnik, csak árnyéka önmagának, a középszakasz eddigi hat mérkőzésén mindössze hét pontot szereztek, nagy valószínűséggel kénytelenek lesznek beérni a negyedik hellyel, ami azt jelentené, hogy az első kiemelttel találkoznak majd az elődöntőben. Az előző fordulóban ugyanakkor megmutatták, nem véletlenül tartják őket akár a végső győzelemre is esélyesnek, hiszen az eddig hibátlan szezont futó, veretlen OSC-vel egy végig kiélezett meccset játszottak, s csak egy góllal maradtak alul (8–7). Az esélyesség terhe tehát finoman fogalmazva sem fogja nyomni a debreceniek vállát, de felszabadult és koncentrált játékkal hazai környezetben minden esélyük meglehet a pontszerzésre.

HBN