Felszabadultan és harcosan: ez a két kulcsszó a Fradi elleni meccsre

Sirián Szederke
Sirián Szederke - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Nem feltartott kezekkel lépnek pályára a lokisták a bajnoki címvédő Ferencváros ellen.

A Dunaújvárosi Kohász elleni rájátszásbeli meccsen hatalmas bravúrnak lehettek tanúi mindazok, akik kilátogattak a Hódos Imre sportcsarnokba.

Megismételhető a szenzáció, ami lényegében már maga lenne a csoda? Erre kaphatunk választ a szerdán 18 órakor kezdődő DVSC-TVP–Ferencváros bajnoki összecsapáson. A döntőbe jutásért kiírt párharc első, pesti meccsén 31–24-re diadalmaskodott a bajnoki címvédő Fradi, így hétgólos hátrányt kellene ledolgozniuk a lokistáknak hazai közönség előtt, hogy bejussanak a fináléba. A találkozót a Hajdú Online élőben közvetíti.

Összerakták a játékukat

– Nem tétlenkedtünk az elmúlt két hétben, ahogy az edzőnk Tone Tiselj fogalmazott, ez volt az utolsó olyan időszak, amikor komoly erőnléti terhelést kaptunk. Természetesen a taktikai is egyre jobban előtérbe került, a napokban kielemeztük a népligeti mérkőzést. Egyértelművé vált, amit igazából már a meccs során is éreztünk, a védekezésünk nem volt elég kemény, illetve kellően agresszív, míg az ellenfél kapuja előtt nem úgy lettek kivitelezve a támadások, ahogy azt a szakvezetőnk megálmodta. A tréningeken már próbáltuk összerakni a játékunkat – számolt be az elmúlt napokról Sirián Szederke, a Loki beállója, aki kitért arra is, mire számíthatunk a csapattól a szerdai visszavágón.


A debreceni ultrák elképesztő hangulatú videóval készültek a meccsre:


Egyben van a Loki!

– A Hódosban saját közönségünk előtt mindenképpen elvárás valamennyi játékostól, hogy mindent kiadjon magából. Nem feltartott kezekkel lépünk pályára, s ezt a meccs elején tudatosítani akarjuk az ellenfélben. Nyomást kell gyakorolnunk a Fradira, s ha belelendülünk, akár meglepetést is okozhatunk. Lehet sokan meglepődnek, de azt érzem, ha mindenki kellően harcos lesz, felszabadultan kézilabdázunk és a kulcsfontosságú pillanatokban higgadtak maradunk, akkor ledolgozhatjuk a hátrányunkat. Tisztában vagyok vele, hogy a Fradi egyénileg és csapatként is komolyabb játékerőt képvisel nálunk, de most a Loki egyben van, képesek lehetünk a csodára! – mondta határozottan a DVSC 25-ös mezét viselő kézis.

HBN-BN