Félsz a magánytól, vagy ez tényleg szerelem?

Félsz a magánytól, vagy ez tényleg szerelem?
Biztosan azért vagy együtt új kedveseddel, mert mély érzelmek fűznek hozzá, vagy csak a magányt esik jól végre magad mögött tudni?

Mikor egy ideje már egyedül kelsz, élsz és fekszel, azon kapod magad, hogy szinte mindenkiben a másik feledet, szerelmes költeményekben megénekelt tökéletes társadat keresed. Ebben a helyzetben néha úgy tűnik, meg is találtad a lovagot – ám egy kis hangocska hirtelen megkérdezi, vajon biztos a nagy Ő vágtatott be fehér lovon az életedbe? Vagy csak annyira szeretnél végre kitörni a magányos napok egyhangúságából, hogy egy apró fellángolást izzó szerelemnek látsz?

Hosszú magány után jó érzés, hogy a szokásos unalom helyett végre mindig akad hétvégi program, hogy a társasági eseményekre nem kell egyedül menned, hogy magától értetődő módon van valaki, akinek a társaságára mindig számíthatsz.

De biztosan azért vagy együtt új kedveseddel, mert mély érzelmek fűznek hozzá, vagy csak a magányt esik jól végre magad mögött tudni? Ahhoz, hogy megtudd, válaszold meg magadban őszintén a következő kérdéseket:

– Milyen érzés vele lenni?

Repül az idő, vidám és elégedett vagy, és el sem tudod képzelni, hogy unatkozz mellette? Esetleg alig várod néha, hogy végre bekapcsolja a tévét vagy mással kezdjen foglalkozni, és előre félsz egyes megmozdulásai, szokásai vagy szófordulatai felbukkanásától? Még az őszintén szeretett emberekkel sem érezhetjük fantasztikusan magunkat minden együtt töltött perc száz százalékában, de ha visszagondolsz az utolsó öt randitokra, biztosan felfedezel egy jellemző mintát. Ha fenntartásaid, félelemeid vannak, unatkozol vagy feszengsz a jelenlétében, az bizony árulkodó jel, hogy nem önmagáért keresed a társaságát.

– Szívesebben vagy vele, mint bárki mással?

Még ha nincsenek is igazán közeli barátaid, akikkel bármikor csinálhatsz programot, esetleg nincs más udvarló a láthatáron, akkor is képzeld el, hogy valaki meghív ugyanabba az étterembe, kiállításra vagy filmre, ahova a mostani pároddal épp készültök. Mit érzel? Kedvesed társaságát még a legszórakoztatóbb haveréval sem cserélnéd el?

Vagy túlságosan csábítónak tűnik még a legtávolabbi ismerősöd jelenléte is, és a program többet számít, mint az, hogy kivel éled át? Nem baj az, ha néha inkább a barátokat választod partnered helyett, de ha szinte mindegy, hogy ő van épp veled vagy bárki más, akivel jól érzed magad, akkor nem szerelmet érzel iránta.

– Mit érzel és gondolsz, ha kicsit eltávolodsz tőle?

Közhely, de a szakítópróba teremti sokszor a legtisztább helyzeteket. Tölts el nélküle néhány napot és figyeld közben önmagadat. Hiányzik annyira, hogy csak vele szeretnél lenni újra? Elképzelhetetlen gyötrelemnek hangzik egy olyan helyzet, amiben valami miatt soha többé nem lehettek egy pár? Esetleg jól esik a pihenés, az eltávolodás tőle, bár nem is magát a magányt élvezed, hanem csak azt, hogy nem kell vele lenned? Sokszor a megszokás annyira erős, hogy nehéz észrevenni, ha a másik ember állandó közelsége kezd terhes kötelességgé válni.

– El tudod képzelni, hogy együtt lesztek 1 vagy 5 év múlva is?

Semmi sem biztos, bár a rózsaszín köd egy kapcsolat elején még az együtt töltött boldog öregkort is eléd idézi. De ha ésszerűen végiggondolod, szerinted néhány év múlva is jól érzed majd magad kedvesed mellett? Működhet hosszú távon ez a kapcsolat, el tudjátok majd fogadni, viselni egymást minden nehézséggel együtt?

Valószínűleg kiismerted már a hibáit, rossz szokásait, amik úgysem fognak változni, és sejtened kell, hogy az iránta érzett ragaszkodásod elég intenzív marad-e az idő múlásával. Ha sokszor már most is unod, vagy egyenesen zavar, hogy mindennapjaidat igazítanod kell hozzá és egyeztetni vele a terveidet, az nem jelent semmi bíztatót a jövőtökre nézve.

– Foglalkoztat a kérdés, vajon tényleg szerelmes vagy-e?

Ha ez a téma már első látásra felkeltette a figyelmedet, mert érzed, hogy ezzel a dilemmával küzdesz, az önmagában is egy figyelmeztető jel. Aki mély érzelmeket táplál aktuális párja iránt, az nem töpreng választása helyességén, mert magától értetődően és gondolkodás nélkül érzi a szerelmet, vonzódást, gyengédséget és összetartozást. Egy racionális ember persze átgondolja saját érzelmeit, de ha túl sok időt töltesz az ezen való agyaláson, akkor valószínűleg tényleg nem a mély érzések motiválnak a kapcsolat fenntartására.

– Hogyan tovább, ha nem vagy szerelmes…

Lehetne fejtegetni azt, vajon érdemes-e egy kapcsolatba belemenni akkor, ha már az elejétőé tudod, hogy nem örök életedre, csak az igaz szerelem, a jobb lehetőség eljövetelének idejéig szól. Mindenesetre tisztázd a kedveseddel, hogy mit érzel és mire számíthat. Lehet, hogy ő valóban szerelmes és fájdalmat okozol neki az őszinteséggel, de ha közös jövővel és soha be nem teljesülő érzésekkel hitegeted, előbb-utóbb sokkal mélyebben megbántod, mint ha abban a pillanatban színt vallasz előtte, amint te magad is belátod kapcsolatotok valódi céját.

Forrás: www.nana.hu