Felső vezetéknek ütközött egy mentőhelikopter Őrbottyánban

Akt.:
Megrongálódott mentőhelikopter áll egy mezőn Őrbottyánban a fő út mellett 2017. szeptember 25-én. A légi jármű egy baleset súlyos sérültjét készült elvinni a helyszínről, de felszállás közben elszakított egy nagyfeszültségű elektromos kábelt. A sérült vezeték egy közelben várakozó idős nőre zuhant, aki súlyos áramütést szenvedett. Őt és a közlekedési baleset sérültjét a mentők vitték kórházba.
Megrongálódott mentőhelikopter áll egy mezőn Őrbottyánban a fő út mellett 2017. szeptember 25-én. A légi jármű egy baleset súlyos sérültjét készült elvinni a helyszínről, de felszállás közben elszakított egy nagyfeszültségű elektromos kábelt. A sérült vezeték egy közelben várakozó idős nőre zuhant, aki súlyos áramütést szenvedett. Őt és a közlekedési baleset sérültjét a mentők vitték kórházba. - © MTI Fotó: Lakatos Péter
Budapest – Felső vezetéknek ütközött egy mentőhelikopter Őrbottyánban hétfő délután – tudta meg a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől az MTI.

Vajta Szilvia rendőrségi sajtóreferens közlése szerint a mentőhelikopter egy közúti baleset sérültjéért érkezett a településre. A gép felszállása közben rotorja leszakította a felső vezetéket, s az megsebesített egy nőt. A helikopter a helyszínen maradt, a sérülteket mentőautó vitte kórházba.

Az M1 tudósítója azt mondta: a műszaki mentés jelenleg is tart, a baleset körülményeit vizsgálják. Úgy tudni, a helikopter rotorja annyira összeroncsolódott, hogy Németországból kell alkatrészt hozni. A helyszínen végzik el a szerelést, de várhatóan csak kedden végeznek a munkával.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a honlapján este azt írta: a leszakadó elektromos kábel egy közelben tartózkodó 63 éves nőnek okozott sérülést.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője az MTI érdeklődésére elmondta, hogy a mentőhelikopter egy férfit szállított volna, akit autó ütött el. Mindkét sérültet mentőautó vitte kórházba.

Az eset körülményeit a Váci Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztálya vizsgálja – írta a rendőrség.

– MTI –