Félreteszi a barátságot

Balról: Jovanovic
Balról: Jovanovic - © Fotó: HBN
Debrecen – Jovanovicot sok jó emlék fűzi a Fradihoz, ám ezektől igyekszik majd függetleníteni magát kilencven percig.

Pikánsnak ígérkező rangadó elé néz a DVSC-TEVA középpályása, Aleksandar Jovanovic, ugyanis a debreceniek a játékos előző klubjának, a Ferencváros otthonába látogatnak vasárnap délután. A 16.30-tól kezdődő derbi (élőben: www.haon.hu) a többi hajdúsági számára is különleges lesz abból a szempontból, hogy először futballoznak a Groupama Arénában, de a legspeciálisabb helyzetben természetesen Jovanovic van.

Szép emlékek

A bosnyák labdarúgóval angol kezdeményeztünk beszélgetést, ő – noha szabadkozott, jól beszéli-e a nyelvünket – azonban inkább magyarul kezdte a válaszadást. – Érthető okokból mindig különleges érzés nekem a Fradi ellen játszani, hiszen három esztendőt húztam le ott, mielőtt tavaly a Lokiba igazoltam. Jó lesz visszatérni az FTC otthonába, nagyon várom már a pillanatot. A zöld-fehér szurkolókkal mindig korrekt és jó volt a viszonyom, nem hinném, hogy ellenségesen fogadnának – nyilatkozta Jovanovic, akit nem csak a fővárosi drukkerek kedveltek csupaszív játékáért, de mára a hajdúságiak kedvencévé is vált, hiszen vele is előfordul, hogy gyengébben megy a foci, de az akarását nem érheti kritika.

Kell a három pont

– Igazi rangadó lesz a vasárnapi, ahol a kilencven perc során meg sem fordul a fejemben, hogy az egykori társaim ellen kell játszanom, a barátságot most félre kell tenni! A legjobb három magyar gárdából kettő ott fog harcolni a gyepen, tehát izgalmas meccsre van kilátás, s a stadion hangulatára sem lehet majd panasz, ez biztos. Bízom a csapatban és a jó eredményben, nekünk nagyon kell a három pont, mert szeretnénk a hátralévő mérkőzéseken még előrébb lépni a tabellán – árulta el Jovanovic.

Természetesen az ellenfélnél is kiemelt találkozónak tekintik a tavalyi bajnokcsapat ellenit, a Fradi honlapján a kapus Dibusz Dénes így nyilatkozott az esélyekről: – Erős csapat a Debrecen. Bár gyengébben kezdték a bajnokságot, feljövőben vannak, számukra is az Európa Liga-szereplés a cél. A télen játszottunk velük egy felkészülési mérkőzés, akkor megtapasztalhattuk, hogy jó gárdát alkotnak. Bízom abban, hogy a csapat a hazai pályán megszokott formáját hozza. Szeretnénk folytatni az eredményes szereplésünket, otthon akarjuk tartani a három pontot.

HBN-TN