Félre innen, mindenki!

Félre innen, mindenki!
© Illusztráció: AFP
A dölyfösség, a nagyképűség, mások lenézése nagyon csúnya emberi tulajdonságok. De mi van akkor, ha mindezt egy televízió képviseli? Szerdán két olyan sajtótájékoztatón jártam, amelyet az M1 hírcsatorna riporterének élő bejelentkezése megakasztott. Orosz Csaba jegyzete.

Délelőtt az Alföldi Nyomdában arról számoltak be az illetékesek, hogy jól halad a tankönyvek nyomtatása. A rendezvény vége felé hirtelen felpattant az előadói asztaltól az államtitkár asszony, és a terem sarkában felállított tv-kamera elé robogott. A rendezők ekkor azt kérték az ott tartózkodó 30-40 embertől, hogy gyorsan menjenek ki, mert az M1 élőben fog onnan közvetíteni. Délután a Régi Vigadó teraszán, a Virágkarnevál sajtótájékoztatóján ugyanez zajlott le, annyi különbséggel, hogy a már körülbelül 15 perce tartó eseményt szakították félbe a tévések, amikor magukhoz hívták a polgármestert. Ráadásul a kapcsolás csúszott, így a nagyjából egyperces élő bejelentkezés 10 percet vett igénybe. Addig a Virágkarnevál részleteire kíváncsi riporterek, vendégek sokasága várakozott. A jelenet abszurditását fokozta, hogy a nyilatkozó polgármester háta mögé táncos lányokat vezényeltek.

– Orosz Csaba –


Több mint tucatnyi virágkocsi vesz részt a virágkarneválon
Debrecen – – Idén 14 virágkocsi és több mint kétezer fellépő szórakoztatja a közönséget augusztus 20-án, a 46. Virágkarneválon – jelentette be a rendezvény sajtótájékoztatóján dr. Papp László polgármester.


Már az utolsó tankönyveket készíti az Alföldi Nyomda
Debrecen – Az illetékesek szerint sokat javult az elmúlt években a tankönyvek minősége.