Felrázná Debrecen közéletét a nőtagozat

Párkányiné Molnár Ibolya szerint gyakran nem hallgatják meg a nőket a férfi politikusok
Párkányiné Molnár Ibolya szerint gyakran nem hallgatják meg a nőket a férfi politikusok - © Fotó: HBN
Debrecen -  Nőtagozatot alapított a Civil Fórum Debrecen Egyesület, amelynek tagjai a szervezet önkormányzati választásokon induló jelöltjei – jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján dr. Gondola Zsolt Zoárd elnök.

A tagozat vezetőjének Kósa Mártát választották, aki azt mondta, a tagok a civil életből érkeznek. Hangsúlyozta, színt akarnak vinni a helyi politikai életbe, szeretnénk felrázni Debrecen elfásult közéletét.

Párkányiné Molnár Ibolya megemlítette: gyakran nem hallgatják meg a nőket a férfi politikusok, a közéletből hiányzik az együttérzés. – Bizonyos témák iránt a nők érzékenyebbek. Ilyen például az ifjúságvédelem, de az idősek és az elesettek védelme is fontos számunkra – közölte. Hajdú Zsuzsa arról beszélt, hogy a tagozathoz pártállástól függetlenül bárki csatlakozhat. Jótékonysági akciókat is szerveznek, és felvennék a kapcsolatot külföldi nőszervezetekkel is a jövőben.

Mint elhangzott, Debrecen 24 választási kerületének felében női jelölteket állít a Civil Fórum. Dr. Gondola Zsolt Zoárd hangsúlyozta, olyan eredményt szeretnének elérni, hogy döntő módon szólhassanak bele a város ügyeibe. Újságírói kérdésre azt mondta, a Fórumnak polgármesterjelöltje egyelőre nincs, személyéről egy későbbi taggyűlésen döntenek.

HBN