Felpörgött a közmunka

Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: HBN
Hajdú-Bihar – A téli közmunkaprogramok befejezése után csak átmeneti volt a létszámcsökkenés.

Pörgünk ezerrel. Soha annyi közfoglalkoztatott nem volt a faluban, mint ezekben a napokban” – válaszolta a Napló érdeklődésére Eszenyi Antal, Bedő polgármestere. De nemcsak az aprófalvas részeken, hanem a megye kisvárosaiban is folyamatosan javuló részvételi adatokról számoltak be a települési vezetők.

Komádiban például jelenleg mintegy 550 közmunkás tüsténkedik a zöldségtermesztéstől a járdalapok készítésén át az idősgondozásig a legkülönfélébb területeken, de Tóth Ferenc polgármester úgy számol, hogy augusztustól (az akkor induló újabb programoknak köszönhetően) ez a létszám akár a hétszáz főt is elérheti majd.

Bakó István, Derecske első embere arról tájékoztatott, hogy foglalkoztatási szempontból a mélypontot május hónap jelentette (amikor a téli közmunkaprogramok már befejeződtek, a nyáriak azonban még nem kezdődtek el), de mostanra náluk is „visszaállt a világ rendje”.

Berekböszörményben úgy ügyeskedtek az illetékesek, hogy a közfoglalkoztatottak száma átmenetileg se csökkenjen, sőt, ha lehet, folyamatosan nőjön.

HBN-PA