Felpofozták az orvosokat, elvitték a beteget

Ágyastól vitték el a kórházi intenzív osztályról a rokonok a szívroham után beutalt beteget, felpofozták az ellenkező orvosokat és ápolókat, és megfutamították a biztonsági embereket.

A szerda esti incidens azt követően robbant ki a dél-romániai Craiova városának sürgősségi kórházában, hogy az intézmény közölte a beteg körülbelül 30 jelen levő hozzátartozójával: rokonuk állapota rendkívül súlyos, gyakorlatilag semmi esély nincs arra, hogy túléli a szívrohamot.

“Betörték az intenzív osztály ajtaját. Mindent összetörtek ami útjukba került. Megverték az orvost és ápolókat is” – nyilatkozta a román hírtelevízióknak egyik szemtanú.

A kórházban biztonsági emberek voltak ugyan, de a konfliktus kirobbanásakor azonnal kimenekültek az épületből. A biztonsági cég tulajdonosa azt állítja: a rokonok számbeli fölényben voltak, alkalmazottjai pedig a rendőrség után siettek.

A rendőrség kivizsgálást indított, feljelentést azonban senki nem tett a sértettek közül. “Nem mondok el semmit. Terror alatt élünk. Már történtek hasonló incidensek korábban is, de félek, hogy felismernek” – mondta az egyik megvert asszisztensnő. A dél-romániai városban gyakori a helyi maffia-típusú klánok összetűzése, a román sajtó szerint a sértettek egyszerűen féltek feljelentést tenni.

A kórházból ágyastól elvitt beteg nem sokkal az incidens után elhunyt. Az ágyat a rokonság visszaszolgáltatta a betegellátó intézménynek.

– Független Hírügynökség –

Címkék: , , , ,