Félmilliós adomány a „világ konyhájából”

International Food Day a Debreceni Egyetemen
International Food Day a Debreceni Egyetemen - © Fotó: Matey István
Debrecen – Az idén is jótékonykodtak a nemzeti ételeiket kínáló külföldi hallgatók.

Több mint félmillió forint gyűlt össze a beteg gyerekek megsegítésére az International Food Day idei rendezvényén, amelyet évek óta a DEHÖK külföldi hallgatóit tömörítő kari hallgatói részönkormányzat, az International Student Union szervez – derül ki az egyetem híradásából.

Az eseményen 20 ország hallgatói készítették el nemzeti ételeiket és csaknem tízezer ételjegyet vásároltak a gasztronómiai fesztivál látogatói. A szervezők a bevételből 545 800 forintot a Leukémiás Gyermekekért Alapítványnak ajánlottak fel – olvasható az unideb.hu-n. A külföldi diákok képviselői a pénzt jelképesen, szerdán adták át az alapítvány képviselőjének.

A steril körülményekhez

Kiss Csongor, az alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta, hogy az összegből egy csontvelő-transzplantáción átesett kisfiú családjának segítenek, hogy otthonukban a gondozáshoz nélkülözhetetlen steril körülményeket alakíthassanak ki.

HBN


Debrecen – Húsz nemzet hagyományos ételeit kóstolhatták meg az érdeklődők pénteken az egyetemen, ahol a külföldi hallgatókat tömörítő részönkormányzat immár 13. alkalommal rendezte meg az International Food Day elnevezésű ízfesztivált. A rendezvénnyel jótékonysági célt is támogatnak a diákok. F...